БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама

Јована Васић

28. 01. 2025. у 07:00

Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама обожаваће деца, мекани су и топе се у устима.

БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar

Састојци:

  • 100 г гриза
  • 500 мл млека
  • 250 г младог сира
  • 2 јајета
  • 20 г шећера
  • со, по укусу
  • 10 г ванилиног шећера
  • 30 г сувог грожђа
  • 150 г јабука
  • 100 г брашна
  • 70 г путера
  • 30 мл лимуновог сока
  • кисела павлака и џем за сервирање

Припрема:

Како бисте направили ове уштипке, ставите млеко да прокључа, па му додајте со и шећер. У кључало млеко постепено сипајте гриз, мешајући да не буде грудвица. Кувајте док се не згусне и не скува. Охладите кашу.

Суво грожђе прелијте врелом водом и оставите 10-15 минута, исперите и осушите. Јабуке ољушитите, уклоните семенке и исеците на коцкице. Прелијте јабуке лимуновим соком, да не потамне. Млади сир измиксирајте блендером док не постане гладак, и помешајте са сувим грожђем и јабукама. У смесу разбијте једно јаје.Додајте брашно и једно јаје у кашу коју сте охладили и месите док не постане глатко. Разваљајте тесто у широку кобасицу. Исеците је на комаде. Сваки комад уваљајте у лопту. Сваку лоптицу теста спљоштите у диск. Ставите фил од младог сира и воћа на сваки диск и запечатите ивице. Сваки уштипак уваљајте у брашно са свих страна, умочите у јаје и пржите на растопљеном путеру док не порумени, око 3-4 минута са једне и око 2 минута са друге стране. Сервирајте са киселом павлаком и џемом.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА: Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.

06. 03. 2025. у 16:45

Коментари (0)

Банке су кључне за економски раст и опоравак