БРЗИНСКИ ДОРУЧАК: Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама
Руски уштипци од гриза и младог сира са сувим грожђем и јабукама обожаваће деца, мекани су и топе се у устима.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar
Састојци:
- 100 г гриза
- 500 мл млека
- 250 г младог сира
- 2 јајета
- 20 г шећера
- со, по укусу
- 10 г ванилиног шећера
- 30 г сувог грожђа
- 150 г јабука
- 100 г брашна
- 70 г путера
- 30 мл лимуновог сока
- кисела павлака и џем за сервирање
Припрема:
Како бисте направили ове уштипке, ставите млеко да прокључа, па му додајте со и шећер. У кључало млеко постепено сипајте гриз, мешајући да не буде грудвица. Кувајте док се не згусне и не скува. Охладите кашу.
Суво грожђе прелијте врелом водом и оставите 10-15 минута, исперите и осушите. Јабуке ољушитите, уклоните семенке и исеците на коцкице. Прелијте јабуке лимуновим соком, да не потамне. Млади сир измиксирајте блендером док не постане гладак, и помешајте са сувим грожђем и јабукама. У смесу разбијте једно јаје.Додајте брашно и једно јаје у кашу коју сте охладили и месите док не постане глатко. Разваљајте тесто у широку кобасицу. Исеците је на комаде. Сваки комад уваљајте у лопту. Сваку лоптицу теста спљоштите у диск. Ставите фил од младог сира и воћа на сваки диск и запечатите ивице. Сваки уштипак уваљајте у брашно са свих страна, умочите у јаје и пржите на растопљеном путеру док не порумени, око 3-4 минута са једне и око 2 минута са друге стране. Сервирајте са киселом павлаком и џемом.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЖЕНИ ТРОУГЛИЋИ СА СИРОМ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Савршен рецепт за почетак дана
24. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

НИКАД БРЖЕ И МЕКШЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ: Савршенство у сваком залогају, а улепшаће вам сваки део дана
09. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Нећете моћи да им одолите, а праве се никад лакше
23. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА ВИРШЛАМА: Доручак готов за час, а кифлице никад меканије
22. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРИЛАЗЕ МУ ЈЕДАН ПО ЈЕДАН: Јоца Амстердам из затвора стигао на сахрану Рутовића (ВИДЕО)
ДА СЕ опрости од Жељка Рутовића стигао је и Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам.
07. 04. 2025. у 13:36
Коментари (0)