КЛАСИЧНЕ КРОФНЕ: Стари и најједноставнији рецепт
Кад се прохладе, напуните их омиљеним пекмезом или само поспите шећером у праху.

Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?
Састојци:
- 1 кг меког брашна
- 150 г маслаца
- 4 јајета
- 2 кашике шећера
- 1 кашичица соли
- 1 дл уља
- 3 дл млаког млека
- 1 свеж квасац (40 г)
- 5 кашичица рума или ракије
Припрема:
1. У топлом млеку отопите маслац, па додајте квасац и оставите да надође. У другој посуди миксером добро умутите јаја, додајте шећер и половину брашна и, постепено мешајући, доливајте млеко и млеко с квасцем. На крају додајте рум (ракију) и умесите тесто додајући остатак брашна. Тесто не сме бити превише мекано нити претврдо.
2. Разваљајте га на побрашњеној подлози и чашом умоченом у брашно вадите кругове, па их покријте крпом и пустите да одстоје на топлом месту најмање пола сата.
3. У дубокој посуди загрејте уље и пеците крофне. Кад се прохладе, напуните их омиљеним пекмезом, кремом или их само поспите шећером у праху.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце
18. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

ЗЕБРА КОЛАЧ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Крајње једноставан, а тако ефектан
15. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ВАЗДУШАСТЕ, МЕКАНЕ, ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Турске капе - Колач за који су вам довољна два јаја
11. 02. 2025. у 15:50Јована Васић

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)