КОЛАЧ НАШЕГ ДЕТИЊСТВА: Рецепт за ружице са орасима које су толико укусне да их можете јести и сутрадан
Укус и мирис топлих ружица подсећа на детињство. Има нешто у том осећају безбрижности који се врати већ при првом гризу овог неодољивог колача. Оно што је још сјајније код ових ружица са орасима је то што су феноменалне и сутрадан .

Foto: Printskrin Instagram
Састојци:
За тесто:
- 200мл млаког млека
- 2 жуманца и једно цело јаје
- 250г путера собне температуре
- 100 мл уља
- 4 кашике шећера
- 8г сувог квасца
- 650-700г меког брашна ( Тип 400)
За фил:
- 250г ораха
- 2 беланца
- 3 кашике прах шећера
- 2 ванил шећера
Припрема:
Све састојке за тесто треба лепо сјединити, па додавати кашику по кашику брашна и тесто лепо умесити па га оставити да одстоји пола сата.
За то време прави се фил тако што ћемо сјединити све састојке за фил и од добијене смесе направити куглице. Затим тесто узимамо по мало и растањујемо оклагијом, када добијемо танку кружницу засечемо је на све 4 стране, у средину ставимо куглицу фила и увијемо је тестом у облику ружице. Пече се 15 минута на 200 Ц°. Пријатно!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛЕ ШТАНГЛЕ: Савршен спој кекса и ораха, класика која не излази из моде
12. 03. 2025. у 15:00

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ТУФАХИЈЕ, БАШ КАО КОД НАШИХ БАКА: Рецепт за омиљени десерт са јабукама и орасима
07. 03. 2025. у 16:00Јована Васић

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЧЕДА У СУЗАМА: "Жена и деца имају нов живот - а мачак и ја слушамо Синатру"
Политичар Чедомир Чеда Јовановић недавно се развео од супруге Јелене.
20. 03. 2025. у 21:32
Коментари (0)