ДОМАЋА ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА: Укус који осваја на први залогај
Домаћа проја са тиквицама за ужину или вечеру је јело које се брзо прави и које ће се свидети свима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 240 г сецкане тиквице
- 240 мл млека
- 120 г сецканог лука
- 2 јајета
- 60 мл уља
- 300 г кукурузног брашна
- 240 г обичног брашна
- 2 кашике шећера
- 4 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 240 г качкаваља
Припрема:
Како бисте направили проју, прво загрејте рерну на 200 степени . Подмажите тепсију и ставите је у рерну да се загрева. Ставите тиквице, млеко, лук, јаја и уље у блендер и пулсирајте 5 до 8 пута, док се добро не измешају и док се тиквице и лук не исецкају на веома ситне комаде.
Помешајте заједно кукурузно брашно, брашно, шећер, прашак за пециво и со у великој посуди. Сипајте мешавину тиквица у мешавину кукурузног брашна, мешајући да се сједини, и лагано умешајте качкаваљ. Пажљиво сипајте тесто у врелу тепсију, загладите га кашиком и пеците око 30 минута. Уживајте!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АЈВАР ПРОЈИЦЕ: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају
31. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

НАЈЗДРАВИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК: Проја са блитвом, увек се тражи парче више
03. 11. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)