ДОМАЋА ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА: Укус који осваја на први залогај

Новости онлине

01. 04. 2025. у 07:00

Домаћа проја са тиквицама за ужину или вечеру је јело које се брзо прави и које ће се свидети свима.

ДОМАЋА ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА: Укус који осваја на први залогај

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 240 г сецкане тиквице
  • 240 мл млека
  • 120 г сецканог лука
  • 2 јајета
  • 60 мл уља
  • 300 г кукурузног брашна
  • 240 г обичног брашна
  • 2 кашике шећера
  • 4 кашичице прашка за пециво
  • 1 кашичица соли
  • 240 г качкаваља

Припрема:

Како бисте направили проју, прво загрејте рерну на 200 степени . Подмажите тепсију и ставите је у рерну да се загрева. Ставите тиквице, млеко, лук, јаја и уље у блендер и пулсирајте 5 до 8 пута, док се добро не измешају и док се тиквице и лук не исецкају на веома ситне комаде.

Помешајте заједно кукурузно брашно, брашно, шећер, прашак за пециво и со у великој посуди. Сипајте мешавину тиквица у мешавину кукурузног брашна, мешајући да се сједини, и лагано умешајте качкаваљ. Пажљиво сипајте тесто у врелу тепсију, загладите га кашиком и пеците око 30 минута. Уживајте!

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ШОК НА МАРАКАНИ: Бивши фудбалер Црвене звезде осуђен на две године затвора!