ДОМАЋА ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА: Укус који осваја на први залогај
Домаћа проја са тиквицама за ужину или вечеру је јело које се брзо прави и које ће се свидети свима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 240 г сецкане тиквице
- 240 мл млека
- 120 г сецканог лука
- 2 јајета
- 60 мл уља
- 300 г кукурузног брашна
- 240 г обичног брашна
- 2 кашике шећера
- 4 кашичице прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 240 г качкаваља
Припрема:
Како бисте направили проју, прво загрејте рерну на 200 степени . Подмажите тепсију и ставите је у рерну да се загрева. Ставите тиквице, млеко, лук, јаја и уље у блендер и пулсирајте 5 до 8 пута, док се добро не измешају и док се тиквице и лук не исецкају на веома ситне комаде.
Помешајте заједно кукурузно брашно, брашно, шећер, прашак за пециво и со у великој посуди. Сипајте мешавину тиквица у мешавину кукурузног брашна, мешајући да се сједини, и лагано умешајте качкаваљ. Пажљиво сипајте тесто у врелу тепсију, загладите га кашиком и пеците око 30 минута. Уживајте!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

АЈВАР ПРОЈИЦЕ: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају
31. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

НАЈЗДРАВИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК: Проја са блитвом, увек се тражи парче више
03. 11. 2024. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
27. 03. 2025. у 07:00

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)