ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Кифлице са пивом, идеалне су за све прилике, од доручка до ужине уз кафу

Новости онлине

24. 04. 2025. у 14:30

Ове кифлице са пивом су брзо и лако за припрему, а резултат је мекана и укусна посластица које ће вам сигурно пријати. Пиво у рецепту даје посебан укус и помаже у постизању савршене текстуре теста.

ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Кифлице са пивом, идеалне су за све прилике, од доручка до ужине уз кафу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Брашно 500 г
  • Пиво 250 мл
  • Уље 200 мл
  • Со прстохват
  • Прашак за пециво 1 кесица
  • Џем 200 г
  • Шећер у праху за посипање

Припрема:

У великој посуди, помешајте брашно, прашак за пециво и прстохват соли. Додајте пиво и уље у суве састојке. Мешајте док не добијете глатко и хомогено тесто. Загрејте рерну на 180°Ц. Поделите тесто на неколико мањих лоптица. Сваку лоптицу разваљајте на побрашњеној површини у танки круг. Исеците кругове на троуглове (као за пица парчиће). На сваки троугао ставите кашичицу џема близу ширег краја. Увијајте троуглове од ширег ка ужем крају да формирате кифлице.

Кифлице ређајте на плех обложен папиром за печење. Пеците у претходно загрејаној рерни око 20-25 минута, или док кифлице не постану златно жуте. Након што се кифлице испеку, оставите их да се мало охладе. Поспите кифлице шећером у праху док су још топле. Кифлице можете послужити одмах или их оставити да се потпуно охладе. Идеалне су уз шољу кафе или чаја.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.

23. 04. 2025. у 16:24

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Добила је ову вест и не може да верује да се то догодило