МИНИ-ПИЦЕ ГОТОВЕ ЗА ПОЛА САТА: Брзо јело из рерне као предлог за вечеру (РЕЦЕПТ)
Танко исечене кришке хлеба благо посолите и на њих накапајте маслиново уље. Ставите их да се пеку у рерни на 180 степени, од седам до 10 минута.

Foto: Shutterstock
Потом их извадите, али не искључујте рерну. Док се кришке пеку, направите брзи пица умак.
Загрејте маслиново уље, па ставите цео чен белог лука или га исецкајте. Кратко пропржите, па додајте исецкани и ољуштени парадајз из конзерве и оставите да се све загреје, па посолите, ставите мед и мајчину душицу. Чим почне да ври промешајте и склоните са шпорета. Уколико је унутра цео чен белог лука - извадите га.
Сосом премажите печене кришке, а по жељи поспите ориганом. Преко ставите нарендани сир, ситно исецкане љуте или слатке свеже паприке. Поспите са још мало пармезана, искључите рерну, па их ставите унутра на још неколико минута, да се сир отопи. Пре сервирања можете да их поспете свежим босиљком.
Потребно је:
- кришке кукурузне векнице (уместо тортиља чипса)
- 3 кашике маслиновог уља
За сос:
- мала конзерва исецканог парадајза
- кашика маслиновог уља
- чен белог лука
- кашичица меда
- кашичица мајчине душице
- со, бибер
- 150-200 г моцареле или гауде
- велика црвена паприка
- шака листова свежег босиљка

"НЕЋУ МОЋИ ДА ПРИСУСТВУЈЕМ ДОГАЂАЈИМА" Држава ЕУ забранила Фицу прелет до Москве, траже се алтернативне руте
СЛОВАЧКИ премијер Роберт Фицо је известио да Естонија није дозволила словачком авиону за Русију да прелети преко њене територије и да се тражи алтернативни пут.
07. 05. 2025. у 21:01

"ТО ЈЕ СКАНДАЛ!" Орбан жестоко ударио на Урсулу фон дер Лајен због Украјине
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан оштро је критиковао председницу Европске комисије Урсулу фон дер Лајен на друштвеним мрежама због позива Украјини да убрза приступање Европској унији.
07. 05. 2025. у 15:26

ПРИВАТНО НАСЕЉЕ: Славни музичар масовно гради на Златибору - комплекс од 17 зграда, а њему и партнеру две куће
"ИМАО сам апартман на Златибору који сам продао и тај новац сам уложио у овај пројекат. Имам викендицу на Кокином Броду, а то је ближе Златару. То је заправо породична кућа, супруга ми је одатле родом. Имам жељу да живим на Златибору. Богу хвала, ауто-пут полако стиже тамо. Дођем данас за Београд, увече свирам, а пошто ми до Ужица треба два сата, сутрадан с породицом кулирам у шуми."
07. 05. 2025. у 19:11
Коментари (0)