СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
ПОСЛАСТИЦА коју ће сви обожавати.
Слатка пита са сиром - састојци:
- 300г танких резанаца за супу
- 500г несланог сира
- 200г киселе павлаке
- 250г маргарина
- 200г шећера
- 30г ванилин шећера
- 5 јаја
- 100г сувог грожђда
- корица лимуна
- шећер у праху за посипање
Слатка пита са сиром - припрема:
У већој шерпи ставити воду да прокључа, а затим додати резанце. Када су се прокували процедите и ставите их у чинију да се прохладе ( пазите да се резанци не прекувају).Умутити беланца миксером, док не постане чврста пена.
У посебној чинији помешати сир и павлаку, па додати жуманца, све лепо сјединити док се не повежу састојци. Затим умутити маргарин са шећером, додати нарендану корицу лимуна и све добро измиксати, па додавати постепено смесу са сиром, павлаком и жуманцима. Све време мутити миксером, на крају додати суво грожђе и скуване резанце, па варјачом промешати. Када се маса повезала, додавати полако умућена беланца. Растопити мало маргарина и маслаца за премазивање кора.
У подмазан плех ставити кору, па премазати са мало растопљеног маргарина, затим другу кору па поновити поступак све до пете, ређати кору па премазивати је, а затим усути цео фил преко пете коре, па наставити са ређањем кора са растопљеним маргарином између.Последњу кору премазати остатком растопљеног маргарина, и исећи питу на коцке пре печења.
Пећи на 180Ц 40-45 минута. Током сервирања, питу по врху посути шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело
27. 01. 2023. у 18:57
РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца
27. 01. 2023. у 18:41
КОМПОТ ОД ЈАБУКА И ШЉИВА: Посластица коју су спремале наше баке
28. 01. 2023. у 20:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)