СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
ПОСЛАСТИЦА коју ће сви обожавати.
Слатка пита са сиром - састојци:
- 300г танких резанаца за супу
- 500г несланог сира
- 200г киселе павлаке
- 250г маргарина
- 200г шећера
- 30г ванилин шећера
- 5 јаја
- 100г сувог грожђда
- корица лимуна
- шећер у праху за посипање
Слатка пита са сиром - припрема:
У већој шерпи ставити воду да прокључа, а затим додати резанце. Када су се прокували процедите и ставите их у чинију да се прохладе ( пазите да се резанци не прекувају).Умутити беланца миксером, док не постане чврста пена.
У посебној чинији помешати сир и павлаку, па додати жуманца, све лепо сјединити док се не повежу састојци. Затим умутити маргарин са шећером, додати нарендану корицу лимуна и све добро измиксати, па додавати постепено смесу са сиром, павлаком и жуманцима. Све време мутити миксером, на крају додати суво грожђе и скуване резанце, па варјачом промешати. Када се маса повезала, додавати полако умућена беланца. Растопити мало маргарина и маслаца за премазивање кора.
У подмазан плех ставити кору, па премазати са мало растопљеног маргарина, затим другу кору па поновити поступак све до пете, ређати кору па премазивати је, а затим усути цео фил преко пете коре, па наставити са ређањем кора са растопљеним маргарином између.Последњу кору премазати остатком растопљеног маргарина, и исећи питу на коцке пре печења.
Пећи на 180Ц 40-45 минута. Током сервирања, питу по врху посути шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело
27. 01. 2023. у 18:57
РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца
27. 01. 2023. у 18:41
КОМПОТ ОД ЈАБУКА И ШЉИВА: Посластица коју су спремале наше баке
28. 01. 2023. у 20:00
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)