НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД ВРАЊА: Пита самса са белим луком

Јелена Стојковић

16. 02. 2023. у 10:35

ТАКОЗВАНА празна пита, чија се тајна крије у јединственом преливу, спрема се од три састојка и незванични је кулинасрки бренд Врања.

НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД  ВРАЊА: Пита самса са белим луком

Фото: Ј.С.

Некада су се као и за све пите развијале коре, али због начина живота данас је самса добила свој "инстант" облик и најчешће се спрема са "готовим" корама.

Фото: Ј.С.

Поред кора још  три  обавезна састојка су јаја, кисело млеко (или павлака)  и бели лук.

Иако се ова пита спремала од празних кора, са преливом од белог лика ипак кроз време она је обогаћена са још пар састојака, ами са вама делимо најчешћи рецепт домаћица из Врања.

Три јаја умутити са чашом јогурта и шољицом уља. Издвојити 3 коре из паковања. Сваку кору мазати смесом, а на трећу измрвити сир преко премаза.

Увити у ролат и исећи на парчиће пре печења. Након што се коре увију, готову питу оставити на собој температури двадесетак минута.

Затим је ставити у врућу пећницу и пећи док не порумени. Извући из рерне и  премазати је помешаним киселим млеком и белим луком. Након тога вратити у рерну и пећи још десетак минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

НАСТАВАК ПОДРШКЕ ПРОЈЕКТИМА ОБНОВЕ УРБАНЕ СРЕДИНЕ