НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД ВРАЊА: Пита самса са белим луком
ТАКОЗВАНА празна пита, чија се тајна крије у јединственом преливу, спрема се од три састојка и незванични је кулинасрки бренд Врања.

Фото: Ј.С.
Некада су се као и за све пите развијале коре, али због начина живота данас је самса добила свој "инстант" облик и најчешће се спрема са "готовим" корама.

Фото: Ј.С.
Иако се ова пита спремала од празних кора, са преливом од белог лика ипак кроз време она је обогаћена са још пар састојака, ами са вама делимо најчешћи рецепт домаћица из Врања.
Три јаја умутити са чашом јогурта и шољицом уља. Издвојити 3 коре из паковања. Сваку кору мазати смесом, а на трећу измрвити сир преко премаза.
Увити у ролат и исећи на парчиће пре печења. Након што се коре увију, готову питу оставити на собој температури двадесетак минута.
Затим је ставити у врућу пећницу и пећи док не порумени. Извући из рерне и премазати је помешаним киселим млеком и белим луком. Након тога вратити у рерну и пећи још десетак минута.

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)