НЕЗВАНИЧНИ КУЛИНАРСКИ БРЕНД ВРАЊА: Пита самса са белим луком
ТАКОЗВАНА празна пита, чија се тајна крије у јединственом преливу, спрема се од три састојка и незванични је кулинасрки бренд Врања.

Фото: Ј.С.
Некада су се као и за све пите развијале коре, али због начина живота данас је самса добила свој "инстант" облик и најчешће се спрема са "готовим" корама.

Фото: Ј.С.
Иако се ова пита спремала од празних кора, са преливом од белог лика ипак кроз време она је обогаћена са још пар састојака, ами са вама делимо најчешћи рецепт домаћица из Врања.
Три јаја умутити са чашом јогурта и шољицом уља. Издвојити 3 коре из паковања. Сваку кору мазати смесом, а на трећу измрвити сир преко премаза.
Увити у ролат и исећи на парчиће пре печења. Након што се коре увију, готову питу оставити на собој температури двадесетак минута.
Затим је ставити у врућу пећницу и пећи док не порумени. Извући из рерне и премазати је помешаним киселим млеком и белим луком. Након тога вратити у рерну и пећи још десетак минута.

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: "Кључан је био позив једног човека"
У ДРАМИ која је привукла пажњу светске јавности, амерички председник Доналд Трамп јуче је на друштвеним мрежама објавио да су Индија и Пакистан, након четири дана жестоких сукоба дуж границе, пристали на „потпуни и тренутни прекид ватре“.
11. 05. 2025. у 10:48

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?
РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.
10. 05. 2025. у 12:06

"ДА ЛИ СЕ МАКРОН ДРОГИРА?" Јованино питање изазвало смех у студију: "Како да се носе с толиком проблемима..."
ВОДИТЕЉКА Јована Јоксимовић у јутарњем програму на телевизији К1 дотакла се теме Емануела Макрона и спорне ситуације са марамицом и сумњом о употреби опијата, која се проширила друштвеним мрежама.
13. 05. 2025. у 16:57
Коментари (0)