НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

11. 08. 2023. у 12:04

Доносимо вам једноставан рецепт за сочне лепиње из тигања са сиром и кромпиром.

НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

90 г оштрог брашна
50 мл млека
10 г отопљеног маслаца
мало соли
1 кромпир
2 кашике мајонеза
моцарела

Припрема:

У посуду сипати брашно, млеко, маслац и со и све лепо промешати и уместити руком тесто. Покрити кесом и ставити у фрижидер на око сат времена. За то време, скувати кромпир, а затим га испасирати. У кромпир додати мајонез и све добро сјединити. Узети тесто из фрижидера и развити га оклагијом, да буде пречника око 22 цм. Поређати моцарелу одозго и премазати филом од кромпира, па ставити још један ред моцареле. Узети крајеве теста и затворити га. Затим лагано развући оклагијом. Подмазати тигањ и ставити да се пече, а одозго премазати отопљеним маслацем. Окренути лепињу и запећи је и са друге стране.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: Избачени су, у току чишћење стамбених зграда

ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"

ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.

14. 01. 2025. у 10:56

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Откривено како је убијен Владимир Фешченко у згради министарства одбране