НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

Novosti online

11. 08. 2023. у 12:04

Доносимо вам једноставан рецепт за сочне лепиње из тигања са сиром и кромпиром.

НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

90 г оштрог брашна

50 мл млека
10 г отопљеног маслаца
мало соли
1 кромпир
2 кашике мајонеза
моцарела

Припрема:

У посуду сипати брашно, млеко, маслац и со и све лепо промешати и уместити руком тесто. Покрити кесом и ставити у фрижидер на око сат времена. За то време, скувати кромпир, а затим га испасирати. У кромпир додати мајонез и све добро сјединити. Узети тесто из фрижидера и развити га оклагијом, да буде пречника око 22 цм. Поређати моцарелу одозго и премазати филом од кромпира, па ставити још један ред моцареле. Узети крајеве теста и затворити га. Затим лагано развући оклагијом. Подмазати тигањ и ставити да се пече, а одозго премазати отопљеним маслацем. Окренути лепињу и запећи је и са друге стране.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за Новости: Хвала српској полицији

"ДАВИД НАС ЈЕ ЛАГАО ОД ПОЧЕТКА, БИО ЈЕ СВЕ ВРЕМЕ У СРБИЈИ" Најбоља другарица нестале Ане Кнежевић за "Новости": Хвала српској полицији

СРЕЋНИ смо што се догодило хапшење у случају нестанка Ане Кнежевић. Хапшење Давида није било изненађење за нас, посебно због тога што је од самог почетка лагао где се налази. Захвални смо српској полицији на истрази и на свему што раде како би правда била задовољена.

18. 06. 2024. у 13:03

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ХАОС УОЧИ ДОЛАСКА ПУТИНА: Погинули севернокорејски војници

ВОЈСКА Јужне Кореје испалила је данас хице упозорења након што су севернокорејски војници накратко прешли демилитаризовану зону (ДМЗ) која раздваја Северну и Јужну Кореју, наведено је саопштењу Заједничког начелника штабова земље (ЗКС).

18. 06. 2024. у 10:59

Коментари (0)

НОВА СИТУАЦИЈА НА ЕУРО 2024: Душан Тадић није био на тренингу Србије дан после меча са Енглеском, ево и зашто