ИЗГЛЕДОМ ПОДСЕЋА НА ПИЦУ, А НИЈЕ, ЈОШ УКУСНИЈЕ ЈЕ: Јело од тортиље са спанаћем и маслинама
ЈЕЛО од тортиље са спанаћем и маслинама подсећа на пицу, али је надев богатији.
Тортиљу можете спремити на класичан начин, али можете од ње направити и сјајно јело које изгледом подсећа на пицу. Можете спремити и слани ролат са тортиљом. Када желите да поједете нешто хранљиво и укусно, што се уједно и брзо спрема, тортиље са спанаћем, чери парадајзом и фета сиром освојиће вас на први залогај. У надев иду и маслине. Богат укус, а припрема лака!
Састојци:
* 1 већа тортиља
* 1/2 чаше киселе павлаке
* 4-5 чери парадајза
* 7-8 маслина
* 1/4 главице црног лука
* 1 шака свежег спанаћа
* 1 шака ренданог тврдог сира
* 50 г фете
Рецепт за јело од тортиље са спанаћем и маслинама:
У округао плех ставите тортиљу, па у њој умутите три јајета. Додајте киселу павлаку, поново умутите, па додајте у тортиљу исецкан чери парадајз, исецкане маслине, исецкан црни лук, спанаћ, па поспите ренданим тврдим сиром. По врху распоредите и мало издробљене фете. Пеците тортиљу са спанаћем и маслинама на 180°C док се сир не истопи.
СтварУкуса
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)