МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром
ПРОЈА са кромпиром је једноставна за прављење, али врло мека и пуног укуса. Добра ствар је што састојке и количину можете прилагођавати по жељи.
Проја са кромпиром је једна од варијација за прављење проје. Након печења буде мека, а кромпир јој даје пунији укус. Рецепт за проју са кромпиром је у овом случају са павлаком и ситним сиром. За већу количину дуплирајте смесу.
Потребно:
* 500 г кромпира
* 130 г паленте или кукурузног гриза
* 130 г брашна
* 60 мл уља
* 2 јајета
* 100 мл киселе павлаке или јогурта
* 125 г ситног сира
* со по укусу
* уље за подмазивање плеха
* 1/2 прашка за пециво
Рецепт за проју са кромпиром:
Корак 1
Припремите све састојке:
Све састојке за проју са кромпиром извадите и унапред припремите, како би били спремни за коришћење.
Корак 2
Припремите кромпир:
Да бисте направили проју са кромпиром прво ољуштите кромпире, ситно их исецкајте, кувајте пола сата и процедите. Након тога јаја умутите виљушком и у њих убаците, павлаку, со, брашно и паленту и добро промешајте. Након тога додајте ситан сир, уље и претходно скувани кромпир, а потом добро промешајте. Целу смешу ставите у тепсију која је претходно науљена, распоредите и пеците на 200 степени око пола сата.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (1)