МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром

Novosti online

10. 01. 2024. у 13:00

ПРОЈА са кромпиром је једноставна за прављење, али врло мека и пуног укуса. Добра ствар је што састојке и количину можете прилагођавати по жељи.

МЕКА ЈЕ И ПУНОГ УКУСА, А УЗ АЈВАР ЈОШ СОЧНИЈА: Рецепт за проју са кромпиром

Фото Shutterstock

Проја са кромпиром је једна од варијација за прављење проје. Након печења буде мека, а кромпир јој даје пунији укус. Рецепт за проју са кромпиром је у овом случају са павлаком и ситним сиром. За већу количину дуплирајте смесу.

Потребно:

* 500 г кромпира
* 130 г паленте или кукурузног гриза
* 130 г брашна
* 60 мл уља
* 2 јајета
* 100 мл киселе павлаке или јогурта
* 125 г ситног сира
* со по укусу
* уље за подмазивање плеха
* 1/2 прашка за пециво

Рецепт за проју са кромпиром:

 Корак 1

Припремите све састојке:

Све састојке за проју са кромпиром извадите и унапред припремите, како би били спремни за коришћење.

 Корак 2 

Припремите кромпир:

Да бисте направили проју са кромпиром прво ољуштите кромпире, ситно их исецкајте, кувајте пола сата и процедите. Након тога јаја умутите виљушком и у њих убаците, павлаку, со, брашно и паленту и добро промешајте. Након тога додајте ситан сир, уље и претходно скувани кромпир, а потом добро промешајте. Целу смешу ставите у тепсију која је претходно науљена, распоредите и пеците на 200 степени око пола сата.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)

ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)

У НАПАДУ украјинских дронова на Русију током ноћи запалио се резервоар за гас у Казању у Републици Татарстан и дошло је до проблема у водоснабдевању у граду Енгелс у Саратовској области, а није било повређених, саопштили су званичници.

14. 01. 2025. у 09:17

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (1)

ДУШАН ТАДИЋ МАЂИОНИЧАР: Србин голом и асистенцијом оставио Фенер у шампионској трци (ВИДЕО)