ОДЛИЧНЕ ЗА УЖИНУ ИЛИ ВЕЧЕРУ, МОЖЕТЕ ДА СТАВИТЕ СЛАНИ МЕКАНИ СИР: Палачинке од спанаћа филоване сиром

Novosti online

02. 02. 2024. у 13:00

ПАЛАЧИНКЕ од спанаћа филоване сиром су најбоља опција сланих палачинки, које поред тога и изгледају необично због зелене боје коју им даје спанаћ.

ОДЛИЧНЕ ЗА УЖИНУ ИЛИ ВЕЧЕРУ, МОЖЕТЕ ДА СТАВИТЕ СЛАНИ МЕКАНИ СИР: Палачинке од спанаћа филоване сиром

Фото Shutterstock

За палачинке од спанаћа можете брзински да потопите спанаћ у кључалу воду и тако бланшираног да га ситно исецкате. Или га измиксирајте у блендеру са другим састојцима.

Састојци:

* 120 г обичног брашна

* прстохват соли
* 280 мл пуномасног млека
* 50 г сецканих листова беби спанаћа
* кашика путера
* 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
* 200 г меканог белог сира

Рецепт за палачинке од спанаћа филоване сиром:

 Корак 1: 

Направите смесу за палачинке:

За палачинке од спанаћа филоване сиром прво направите тесто за палачинке, ставите брашно, прстохват соли, јаје, млеко и спанаћ у блендер и умутите док смеса не постане глатка. Покријте и оставите да одстоји најмање 15 минута.

 Корак 2: 

Пеците палачинке:

Загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте комадић путера да се истопи. Додајте шестину теста за палачинке, вртећи тигањ да бисте направили танку, уједначену палачинку. Ставите палачинку на тањир и поновите поступак са остатком смесе.

 Корак 3: 

Нафилујте палачинке:

Када су печене, палачинке нафилујте меканим белим сиром и сервирајте. Уживајте у палачинкама од спанаћа филованим сиром!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом