ОДЛИЧНЕ ЗА УЖИНУ ИЛИ ВЕЧЕРУ, МОЖЕТЕ ДА СТАВИТЕ СЛАНИ МЕКАНИ СИР: Палачинке од спанаћа филоване сиром
ПАЛАЧИНКЕ од спанаћа филоване сиром су најбоља опција сланих палачинки, које поред тога и изгледају необично због зелене боје коју им даје спанаћ.
За палачинке од спанаћа можете брзински да потопите спанаћ у кључалу воду и тако бланшираног да га ситно исецкате. Или га измиксирајте у блендеру са другим састојцима.
Састојци:
* 120 г обичног брашна
* прстохват соли
* 280 мл пуномасног млека
* 50 г сецканих листова беби спанаћа
* кашика путера
* 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
* 200 г меканог белог сира
Рецепт за палачинке од спанаћа филоване сиром:
Корак 1:
Направите смесу за палачинке:
За палачинке од спанаћа филоване сиром прво направите тесто за палачинке, ставите брашно, прстохват соли, јаје, млеко и спанаћ у блендер и умутите док смеса не постане глатка. Покријте и оставите да одстоји најмање 15 минута.
Корак 2:
Пеците палачинке:
Загрејте велики тигањ на средњој ватри и додајте комадић путера да се истопи. Додајте шестину теста за палачинке, вртећи тигањ да бисте направили танку, уједначену палачинку. Ставите палачинку на тањир и поновите поступак са остатком смесе.
Корак 3:
Нафилујте палачинке:
Када су печене, палачинке нафилујте меканим белим сиром и сервирајте. Уживајте у палачинкама од спанаћа филованим сиром!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)