ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
Савршено пециво које може да буде и одличан доручак или ужина
Састојци:
- 400 г брашна,
- 1 јаје,
- 20 г квасца,
- 200 мл млека,
- мало уља,
- корица лимуна,
- 1 кашичица шећера,
- мало соли.
За надев:
1 пудинг од слатке павлаке, 250 мл млека, 1 ванилин шећер, 1 кашичица шећера, 1 кашика сувог грожђа, 1 кашика интегралног пиринча у боји, 1 жуманце.
Припрема:
У мало воде млаке растопити квасац, додати шећер и оставити да надође. У ванглицу сипати брашно, додати јаје, квасац, млако млеко, уље, корицу лимуна, со и замесити мекше тесто.
Ако је потребно брашно додавати по потреби. Тесто добро израдити и оставити да стоји на собној температури 30 минута. Пудинг скувати, додати шећер по жељи и мало прохладити.
Кашиком пребацити у калуп за тулумбе. Тесто развити на 1,5 цм, исећи на тање траке и сваку траку увити у ваљак. Спојити две траке у врху и исплести кику. Исећи на неколико дела и стварати мање кругове од плетенице.
Ређати у подмазан плех или са обложеним пек папиром. Шприцом пунити круг плетенице пудингом а на врх пудинга убацити мало сувог грожђа и пиринча.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)