ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
Савршено пециво које може да буде и одличан доручак или ужина
Састојци:
- 400 г брашна,
- 1 јаје,
- 20 г квасца,
- 200 мл млека,
- мало уља,
- корица лимуна,
- 1 кашичица шећера,
- мало соли.
За надев:
1 пудинг од слатке павлаке, 250 мл млека, 1 ванилин шећер, 1 кашичица шећера, 1 кашика сувог грожђа, 1 кашика интегралног пиринча у боји, 1 жуманце.
Припрема:
У мало воде млаке растопити квасац, додати шећер и оставити да надође. У ванглицу сипати брашно, додати јаје, квасац, млако млеко, уље, корицу лимуна, со и замесити мекше тесто.
Ако је потребно брашно додавати по потреби. Тесто добро израдити и оставити да стоји на собној температури 30 минута. Пудинг скувати, додати шећер по жељи и мало прохладити.
Кашиком пребацити у калуп за тулумбе. Тесто развити на 1,5 цм, исећи на тање траке и сваку траку увити у ваљак. Спојити две траке у врху и исплести кику. Исећи на неколико дела и стварати мање кругове од плетенице.
Ређати у подмазан плех или са обложеним пек папиром. Шприцом пунити круг плетенице пудингом а на врх пудинга убацити мало сувог грожђа и пиринча.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)