ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли

Novosti online

06. 03. 2024. у 16:19

Савршено пециво које може да буде и одличан доручак или ужина

ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 400 г брашна,
  • 1 јаје,
  • 20 г квасца,
  • 200 мл млека,
  • мало уља,
  • корица лимуна,
  • 1 кашичица шећера,
  • мало соли.

За надев:

1 пудинг од слатке павлаке, 250 мл млека, 1 ванилин шећер, 1 кашичица шећера, 1 кашика сувог грожђа, 1 кашика интегралног пиринча у боји, 1 жуманце.

Припрема:

У мало воде млаке растопити квасац, додати шећер и оставити да надође. У ванглицу сипати брашно, додати јаје, квасац, млако млеко, уље, корицу лимуна, со и замесити мекше тесто.

Ако је потребно брашно додавати по потреби. Тесто добро израдити и оставити да стоји на собној температури 30 минута. Пудинг скувати, додати шећер по жељи и мало прохладити.

Кашиком пребацити у калуп за тулумбе. Тесто развити на 1,5 цм, исећи на тање траке и сваку траку увити у ваљак. Спојити две траке у врху и исплести кику. Исећи на неколико дела и стварати мање кругове од плетенице.

Ређати у подмазан плех или са обложеним пек папиром. Шприцом пунити круг плетенице пудингом а на врх пудинга убацити мало сувог грожђа и пиринча.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно!