ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
Савршено пециво које може да буде и одличан доручак или ужина

Фото Shutterstock
Састојци:
- 400 г брашна,
- 1 јаје,
- 20 г квасца,
- 200 мл млека,
- мало уља,
- корица лимуна,
- 1 кашичица шећера,
- мало соли.
За надев:
1 пудинг од слатке павлаке, 250 мл млека, 1 ванилин шећер, 1 кашичица шећера, 1 кашика сувог грожђа, 1 кашика интегралног пиринча у боји, 1 жуманце.
Припрема:
У мало воде млаке растопити квасац, додати шећер и оставити да надође. У ванглицу сипати брашно, додати јаје, квасац, млако млеко, уље, корицу лимуна, со и замесити мекше тесто.
Ако је потребно брашно додавати по потреби. Тесто добро израдити и оставити да стоји на собној температури 30 минута. Пудинг скувати, додати шећер по жељи и мало прохладити.
Кашиком пребацити у калуп за тулумбе. Тесто развити на 1,5 цм, исећи на тање траке и сваку траку увити у ваљак. Спојити две траке у врху и исплести кику. Исећи на неколико дела и стварати мање кругове од плетенице.
Ређати у подмазан плех или са обложеним пек папиром. Шприцом пунити круг плетенице пудингом а на врх пудинга убацити мало сувог грожђа и пиринча.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)