ДОМАЋЕ КИФЛЕ ПУЊЕНЕ СВЕЖИМ ВОЋЕМ: Мекане и мирисне
Направите мекане кифле пуњене воћем које можете да једете и за доручак, вечеру, али и као ужину. Оно што је битно јесте да лепо умесите тесто како би кифле биле мекане.
Састојци:
- 50 мл топле воде
- 9 г сувог квасца
- 1 кашика + 70 г шећера
- 250 мл топлог млека
- 70 г путера
- 650 г брашна
- 3 јајета
- 60 г киселе павлаке
- 1 кашичица соли
- 20 мл уља
- воће по избору
- За премазивање:
- 1 жуманце
- 1 кашика млека
Припрема:
Помешајте топлу воду, квасац и једну равну кашику шећера, па добро сједините. Оставите неких 10 минута да се квасац активира. За то време истопите путер у топлом млеку, па додајте 100 г просејаног брашна и промешајте. У другој посуди умутите јаја, па додајте 70 г шећера и киселу павлаку и све добро сједините. У смесу са јајима додајте актвирани квасац и промешајте, па додајте охлађену смесу са брашно и сједините. Затим додајте преостало просејано брашно (550 г) и со и умесите тесто. На крају сипајте уље, још мало месите и покријте тесто провидном фолијом, па оставите да надође сат времена.
Поделите тесто на 9 једнаких делова и обликујте лоптице. Затим их покријте и оставите да одстоје неких 10 минута. Лоптицу од теста мало прстима и оклагијом развуците у танак круг, па на средину ставите очишћено воће. Подигните крајеве и онда их спојте (као калцону да правите). Прстима лепо затворите. На исти начин обликујте кифле од свих лоптица од теста.
Поређајте кифле на плех обложен пек-папиром, па покријте и оставите да одстоје још 15 минута. Умутите жуманце са млеком, па премажите кифле и засеците сваку ножем. Направите 3 реза на кифли. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута.
(стварукуса/мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19
ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)