БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру

Novosti online

27. 08. 2024. у 07:00

ПИТА са поврћем и младим сиром је мекана, и на тренутке реска због паприка.

БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру

Фото: Инстаграм/ nefis.sofra

Састојци:

3 јајета, 1 жуманце одвојте

130 мл млека
130 мл уља
130 мл јогурта
130 г младог сира
1 црвена бабура
3 зелене паприке шиље
1 кромпир
10 репова празилука
1 кашичица љуте паприке
1,5 кашичица соли
2 прашка за пециво
2,5 шоље брашна

 

Рецепт за питу са поврћем и младим сиром:

За питу са поврћем и младим сиром, прво умутите јаја, млеко, јогурт и уље, па додајте брашно и прашак за пециво и убаците ситно исецкане репове празилука.

Додајте ситно исецкани кромпир и паприку, па сир, со и туцану паприку, и промешајте. Премажите плех и обложите га папиром за печење, одозго прелијте 1 жуманце које сте одвојили и црни ким.

Пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не порумени.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКИ СУКОБ УНУТАР НАТО ОКО УКРАЈИНЕ: Британија и Француска подржавају удар на Русију моћним ракетама, две силе против

ВЕЛИКИ СУКОБ УНУТАР НАТО ОКО УКРАЈИНЕ: Британија и Француска подржавају удар на Русију моћним ракетама, две силе против

ДОЗВОЛУ за далекосежне ударе на Руску Федерацију западним ракетама дугог домета подржава не само Велика Британија, већ и Француска, пише Фајненшал тајмс и наводи да су са друге стране САД и Немачка против тога.

28. 08. 2024. у 14:04

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

СРБИН ПОСТАО НАЈОПАСНИЈИ ПОТУРИЦА: Михаило до смрти није заборавио порекло иако је био МАРШАЛ турске армије (ФОТО)

ЈЕДАН је од најмлађих маршала у историји турске армије, Омер-паша Латас био је пореклом Србин из Лике, рођен 1806. у Јањи Гори, код Плашког као Михаило Мића Латас.

27. 08. 2024. у 10:46

Коментари (0)

ЕВО КАКВА НАС ЗИМА ОЧЕКУЈЕ: Стигла прва велика прогноза стручњака (МАПА)