УКУСНЕ И ПРАВЕ СЕ БРЗО И ЛАКО: Једноставне кифлице са сиром, савршене за доручак (ФОТО)
КИФЛИЦЕ са сиром су тако укусне и праве се брзо и лако, савршене су за доручак.

Фото: Инстаграм/@umraninlezzetlitarifleri
Састојци:
250 грама путера
200 мл јогурта
2 јајета (једно жуманце ставите на страну)
1 кашика шећера у праху
1 кашичица соли
1 кашика сирћета
1 прашак за пециво
700 г брашна
250 г качкаваља, исеченог на коцкице
Рецепт за једноставне кифлице са сиром:
Како бисте направили ове кифлице, помешајте све састојке за тесто осим брашна у посуди. Контролисано додајте брашно и умесите, да добијете меко тесто које се не лепи за руке. Од готовог теста откидајте комаде величине ораха, заролајте их и лагано их спљоштите притискајући их рукама.
У средину убаците коцкицу качкаваља, затворите и ставите на плех. Премажите сваку кифлицу жуманцетом које сте претходно ставили на страну, направите линију на средини пецива и посипајте сусамом и црним семенкама. Ставимо у загрејану рерну на 180 степени, и пеците док не постане златне боје. Сервирајте и уживајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БОЉА ОД ПРОЈЕ: Пита са поврћем и младим сиром, савршена за доручак, или вечеру
27. 08. 2024. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (1)