РЕЦЕПТ ЗА СЛАНЕ ШТАПИЋЕ: Ако волите пециво, ово ће дефинитивно постати ваше омиљено

Новости онлине

04. 12. 2024. у 13:00

Слани штапићи су чест избор када је доручак у питању, а ако сте мислили да су они компликовани за припрему, знајте да сте се преварили.

РЕЦЕПТ ЗА СЛАНЕ ШТАПИЋЕ: Ако волите пециво, ово ће дефинитивно постати ваше омиљено

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 500 г меког брашна
  • 7 г сувог квасца
  • 2 чајне кашичице шећера
  • 1 чајна кашичица соли
  • 300 мл млаког млека
  • 70 мл уља
  • 1 чеп сирћета

за слани прелив:

  • 3 чајне кашичице брашна (меко)
  • 1 чајна кашичица соли
  • 2 супене кашике воде

Припрема:


У посуду сипати брашно, суви квасац и шећер, па додати млеко. Све помешати и оставити да квасац мало крене. Потом постепено додавати брашно, па млеко, водећи рачуна да тесто не буде тврдо.

Прекрити посуду крпом или пластичном фолијом и оставити на топлом да надолази 20 минута. Након тога добро премесити тесто на радној површини и оставити да поново нарасте око 1ч.

Потом га премесити, поделити на куглице и оставити под фолијом да одморе 15 минута. Затим их разоклагијати овално у танку кифлу, штапић, па уролати.  Формиране штапиће распоредити у два реда у плех обложен пек-папиром и оставити око 20 минута да тесто одмори пре печења. Рерну угрејати на 200°С. Надошле штапиће премазати хладном водом па ставити у рерну и пећи 15-17 минута. Кад су готови, поспите сланим премазом по жељи, оставите да се прохлади и потом уживајте у њиховом савршеном укусу.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава

ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.

06. 01. 2025. у 19:41

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са шкорпионом и запуцао (ФОТО)

ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)

НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.

06. 01. 2025. у 21:25

Коментари (0)

ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава