РЕЦЕПТ ЗА СЛАНЕ ШТАПИЋЕ: Ако волите пециво, ово ће дефинитивно постати ваше омиљено
Слани штапићи су чест избор када је доручак у питању, а ако сте мислили да су они компликовани за припрему, знајте да сте се преварили.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 500 г меког брашна
- 7 г сувог квасца
- 2 чајне кашичице шећера
- 1 чајна кашичица соли
- 300 мл млаког млека
- 70 мл уља
- 1 чеп сирћета
за слани прелив:
- 3 чајне кашичице брашна (меко)
- 1 чајна кашичица соли
- 2 супене кашике воде
Припрема:
Прекрити посуду крпом или пластичном фолијом и оставити на топлом да надолази 20 минута. Након тога добро премесити тесто на радној површини и оставити да поново нарасте око 1ч.
Потом га премесити, поделити на куглице и оставити под фолијом да одморе 15 минута. Затим их разоклагијати овално у танку кифлу, штапић, па уролати. Формиране штапиће распоредити у два реда у плех обложен пек-папиром и оставити око 20 минута да тесто одмори пре печења. Рерну угрејати на 200°С. Надошле штапиће премазати хладном водом па ставити у рерну и пећи 15-17 минута. Кад су готови, поспите сланим премазом по жељи, оставите да се прохлади и потом уживајте у њиховом савршеном укусу.
(glossy)
Препоручујемо
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)