ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус

Новости онлине

18. 12. 2024. у 07:00

Ако тражите једноставан и укусан рецепт за посни оброк, ова пита са печуркама је прави избор. Комбинација хрскавих кора и богатог надева од печурака чини је идеалном за ручак, вечеру или послужење гостима.

ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 500 г шампињона или других печурака по избору
  • 2 главице црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 шаргарепа (по жељи)
  • 100 мл уља
  • 50 мл газиране воде
  • Со, бибер, и суви зачин по укусу
  • Кашичица сувог першуна или свежег сецканог першуна

Припрема:
Ситно исецкајте црни лук и пропржите га на половини уља док не постане стакласт. Додајте изрендану шаргарепу (ако користиш) и динстајте још неколико минута.
Печурке очистите, исецкајте на листиће и додајте у тигањ. Посолите и побиберите по укусу, па динстајте док сва течност не испари. На крају додајте ситно сецкан бели лук и першун, па скините са ватре.
Сваку кору премажите мешавином преосталог уља и газиране воде. На један крај коре ставите танки слој надева од печурака, па увијте у ролну. Поступак понављајте док не потрошите сав материјал.
Ролне ређајте у плех обложен папиром за печење. Премажите их преосталом мешавином уља и воде како би биле хрскаве.
Пеците питу у претходно загрејаној рерни на 200°С око 30-35 минута, док не добије златносмеђу боју.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе први пут од почетка Специјалне војне операције Русије у Украјини нису биле коаутор антируског нацрта резолуције Генералне скупштине Уједињених нација о Украјини, у који је Спутњик имао увид.

20. 02. 2025. у 12:46

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се зелено светло Трампа

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се "зелено светло" Трампа

БРИТАНСКИ премијер Кир Стармер представиће америчком председнику Доналду Трампу план за распоређивање нешто мање од 30.000 европских војника у Украјини, како би осигурао америчку заштиту за ову операцију, пише британски Телеграф.

20. 02. 2025. у 10:26

Коментари (0)

ОВО НИКО ЖИВ НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Ево шта је Никола Јокић пожелео за 30. рођендан (ВИДЕО)