ПРЕУКУСНЕ ПОСНЕ ТОРТИЉЕ: Без јаја и брашна, од само три здрава састојка

Новости онлине

17. 12. 2024. у 12:02

Ове здраве тортиље праве се без брашна, без јаја и додатних масноћа, што значи да немају глутен ни лактозу.

ПРЕУКУСНЕ ПОСНЕ ТОРТИЉЕ: Без јаја и брашна, од само три здрава састојка

Foto: Shutterstock

Састојци: (за 5 тортиља обима 18 цм):

  • 250 г семенки бундеве, тзв. голица (2 чаше од 2 дл)
  • 40 г псилијум љускица  (4 кашике)
  • 250 мл воде (1 чаша од 2,5 дл + 50 мл)

Припрема:

Самлети голицу да постане као брашно. Сјединити с водом и псилијумом - по жељи додати соли и зачине (бибер, оригано...)  Обликовати куглу теста и поделити је на још 4 лоптице. Сваку лоптицу растањити између 2 пек-папира на дебљину 2 до 3 мм (иде брзо и лако). Поклопцем изрезазати правилне кругове. Пећи на сувом тигању без икакве масноће, на јачој ватри по пар секунди са обе стране. Од остатака обликовати пету тортиљу. Пунити по жељи.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".

10. 02. 2025. у 19:39

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.

10. 02. 2025. у 12:44

Коментари (0)

ВЛАХОВИЋ ЗАКОВАН ЗА КЛУПУ: Ново појачање Јувентуса потпуно избацило српског аса из стартне поставе