ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се

Јована Васић

19. 12. 2024. у 13:00

Одличне су за доручак или вечеру.

ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 150 г пиреа
  • 150 г фета сира
  • 1 кашичица соли
  • 1 јаје
  • 1 кашика уља

Припрема: 

Помешати брашно, со, јаје и уље и замесити тесто. Оставити да одстоји пола сата, па га развући оклагијом на дебљину 5 мм. Чашом вадити кругове пречника 8 цм. Помешати пире кромпир и сир, и стављати фил кашичицом на средину пирошке. Пресавити круг на пола и спојити ивице. Притиснути их виљушком да се не отворе. У шерпи прокувати воду уз додатак мало уља, па стављати пирошке. Куване су кад испливају на површину.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”

ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.

30. 06. 2025. у 07:38

Коментари (0)

МЕЂУНАРОДНИ ДАН АКЦИЈЕ ЗА КЛИМУ: Најтоплија година до сада