ПОЉСКЕ ПИРОШКЕ: Пуњене сиром и кромпиром, а кувају се
Одличне су за доручак или вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г брашна
- 150 г пиреа
- 150 г фета сира
- 1 кашичица соли
- 1 јаје
- 1 кашика уља
Припрема:
Помешати брашно, со, јаје и уље и замесити тесто. Оставити да одстоји пола сата, па га развући оклагијом на дебљину 5 мм. Чашом вадити кругове пречника 8 цм. Помешати пире кромпир и сир, и стављати фил кашичицом на средину пирошке. Пресавити круг на пола и спојити ивице. Притиснути их виљушком да се не отворе. У шерпи прокувати воду уз додатак мало уља, па стављати пирошке. Куване су кад испливају на површину.
(stvarukusa)
Препоручујемо

НОВИНАР БИ ЗА ОВУ РЕЧЕНИЦУ У СВАКОЈ ДРЖАВИ ЗАВРШИО У ЗАТВОРУ: Полицију и тужилаштво који раде свој посао назива “одметнути део”
ОВО што се назива новинаром Нове С у јутарњем програму изговорио је реченицу због које би у свакој држави завршио у затвору.
30. 06. 2025. у 07:38

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"СЛАГАЛИЦА" ОВО НЕ ПАМТИ: Такмичар од беса полупао тастер
КВИЗ "Слагалица" ретко има несвакидашње ситуације током емитовања, али се необични тренуци дешавају, као и у сваком програму уживо.
29. 06. 2025. у 14:51
Коментари (0)