ПОСНА ГРЧКА ПИТА СА МАСЛИНАМА: Нема сочније и укусније, а прави се веома једноставно
Рецепт за елиопиту, необично грчко предјело које се прави веома једноставно, а укус и изглед обарају с ногу.
Састојци:
- 500 г готових кора
- маслиново уље за премазивање кора
За надев:
- 500 г црних маслина, добро опраних да не буду слане, очишћених од коштица и крупно исецканих
- 4 мање главице црног лука, ситно исецканог
- 2 чена ситно сецканог белог лука
- 1/2 везе ситно исецканог першуна
- 50 мл маслиновог уља
Припрема:
Претходно загрејати рерну на 170 степени. У шерпу додати 2 кашике маслиновог уља на средње јакој ватри. Динстати лук док се не карамелизује. Додати бели лук и динстати још 2 минута. Кад се охлади додати сецкане маслине и свеж першун. Промешати и оставити на страну. Поставити једну кору на радну површину, уздужно и премазати маслиновим уљем. Ухватити два доња угла и преклопити кору напола. Лагано премазати уљем. Ухватити два угла са десне стране, пребацити их на леву и поново преклопити на пола. Лагано премазати уљем, преокренути и лагано науљити и другу страну. Прстима згужвати кору техником штипања почевши одоздо па нагоре, отприлике 6 пута. Ставити препуну кашичицу надева са маслинама на једну страну коре. Затворити горњи и доњи део, а затим увити у ролну. Поставити питу на велики плех, обложен папиром за печење са преклопом надоле, остављајући размак између сваке од њих. Пећи око 30 минута док не постану хрскаве и златне боје.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус
18. 12. 2024. у 07:00
ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу
07. 12. 2024. у 07:00
МАНАСТИРСКА, ПОСНА ПИТА НА ВОДИ: Сочна и сласна, за све прилике
03. 12. 2024. у 12:59
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)