ПОСНА ЦАРСКА ПИТА: Брза припрема и шаренолики изглед је издвајају од свих јела

Јована Васић

29. 12. 2024. у 07:00

Време поста је и даље, па се домаћице довијају које рецепте да искористе и тако обрадују своје укућане.

ПОСНА ЦАРСКА ПИТА: Брза припрема и шаренолики изглед је издвајају од свих јела

Foto: Shutterstock

Један од њих је и рецепт за посну царску питу, која се олако спрема, а идеална је за доручак или за лагану вечеру.

Састојци:

  • 300 г кукурузног брашна
  • 2 шоље воде
  • 2 брикета спанаћа
  • 1 мања главица црног лука
  • 2 мање црвене паприке
  • пола шоље кукуруза
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • со
  • мало бибера

Припрема:

У великој чинији помешајте брашно и додајте му воду. Брикет спанаћа одледите, исецкајте ако је потребно и убаците у чинију са брашном. Потом, исецкајте црни лук на ситније коцке, а црвену паприку можете и мало крупније. Кукуруз, ако је из конзерве, добро процедите, па га кроз млаз воде са чесме проперите и поново добро оцедите и убаците у чинију. На крају додајте прашак за пециво, со и мало бибера. Смесу добро промешајте све док не постане глатка. У плех који ћете пећи царску питу, излијте смесу и поравнајте. Пеците је на 180 степени најмање 30 минута, све док се не створи корица на врху пите. Када буде готова, извадите је из рерне и оставите мало да се охлади и тек онда исеците на жељене комаде.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

АТАМАН ПОТРДИО: Адетокумбо добио отказ