ПОСНА ЦАРСКА ПИТА: Брза припрема и шаренолики изглед је издвајају од свих јела
Време поста је и даље, па се домаћице довијају које рецепте да искористе и тако обрадују своје укућане.
Један од њих је и рецепт за посну царску питу, која се олако спрема, а идеална је за доручак или за лагану вечеру.
Састојци:
- 300 г кукурузног брашна
- 2 шоље воде
- 2 брикета спанаћа
- 1 мања главица црног лука
- 2 мање црвене паприке
- пола шоље кукуруза
- 1 кашичица прашка за пециво
- со
- мало бибера
Припрема:
У великој чинији помешајте брашно и додајте му воду. Брикет спанаћа одледите, исецкајте ако је потребно и убаците у чинију са брашном. Потом, исецкајте црни лук на ситније коцке, а црвену паприку можете и мало крупније. Кукуруз, ако је из конзерве, добро процедите, па га кроз млаз воде са чесме проперите и поново добро оцедите и убаците у чинију. На крају додајте прашак за пециво, со и мало бибера. Смесу добро промешајте све док не постане глатка. У плех који ћете пећи царску питу, излијте смесу и поравнајте. Пеците је на 180 степени најмање 30 минута, све док се не створи корица на врху пите. Када буде готова, извадите је из рерне и оставите мало да се охлади и тек онда исеците на жељене комаде.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус
18. 12. 2024. у 07:00
ПОСНА КРОМПИРУША СА ГОТОВИМ КОРАМА: Издашна и идеална у свако доба дана (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 11:37
ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу
07. 12. 2024. у 07:00
МАСК ШОКИРАО О ЗЕЛЕНСКОМ: Он је шампион свих времена, извео једну од највећих пљачки САД-а
ИЛОН Маск, амерички милијардер и будући шеф комисије за смањење савезне владе у администрацији новоизабраног председника САД Доналда Трампа, назвао је Владимира Зеленског шампионом свих времена за „једну од највећих пљачки“ Сједињених Америчких Држава.
30. 12. 2024. у 15:29
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
НАКОН ПРИЈАВЕ ЗА НАСИЉЕ: Огласила се бивша жена Милана Калинића
МИЛАН и девојка А.В. су наводно у емотивном односу...
30. 12. 2024. у 16:30
Коментари (0)