ПОСНА ЦАРСКА ПИТА: Брза припрема и шаренолики изглед је издвајају од свих јела
Време поста је и даље, па се домаћице довијају које рецепте да искористе и тако обрадују своје укућане.

Foto: Shutterstock
Један од њих је и рецепт за посну царску питу, која се олако спрема, а идеална је за доручак или за лагану вечеру.
Састојци:
- 300 г кукурузног брашна
- 2 шоље воде
- 2 брикета спанаћа
- 1 мања главица црног лука
- 2 мање црвене паприке
- пола шоље кукуруза
- 1 кашичица прашка за пециво
- со
- мало бибера
Припрема:
У великој чинији помешајте брашно и додајте му воду. Брикет спанаћа одледите, исецкајте ако је потребно и убаците у чинију са брашном. Потом, исецкајте црни лук на ситније коцке, а црвену паприку можете и мало крупније. Кукуруз, ако је из конзерве, добро процедите, па га кроз млаз воде са чесме проперите и поново добро оцедите и убаците у чинију. На крају додајте прашак за пециво, со и мало бибера. Смесу добро промешајте све док не постане глатка. У плех који ћете пећи царску питу, излијте смесу и поравнајте. Пеците је на 180 степени најмање 30 минута, све док се не створи корица на врху пите. Када буде готова, извадите је из рерне и оставите мало да се охлади и тек онда исеците на жељене комаде.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус
18. 12. 2024. у 07:00

ПОСНА КРОМПИРУША СА ГОТОВИМ КОРАМА: Издашна и идеална у свако доба дана (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 11:37

ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу
07. 12. 2024. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)