ПОСНА ЦАРСКА ПИТА: Брза припрема и шаренолики изглед је издвајају од свих јела
Време поста је и даље, па се домаћице довијају које рецепте да искористе и тако обрадују своје укућане.

Foto: Shutterstock
Један од њих је и рецепт за посну царску питу, која се олако спрема, а идеална је за доручак или за лагану вечеру.
Састојци:
- 300 г кукурузног брашна
- 2 шоље воде
- 2 брикета спанаћа
- 1 мања главица црног лука
- 2 мање црвене паприке
- пола шоље кукуруза
- 1 кашичица прашка за пециво
- со
- мало бибера
Припрема:
У великој чинији помешајте брашно и додајте му воду. Брикет спанаћа одледите, исецкајте ако је потребно и убаците у чинију са брашном. Потом, исецкајте црни лук на ситније коцке, а црвену паприку можете и мало крупније. Кукуруз, ако је из конзерве, добро процедите, па га кроз млаз воде са чесме проперите и поново добро оцедите и убаците у чинију. На крају додајте прашак за пециво, со и мало бибера. Смесу добро промешајте све док не постане глатка. У плех који ћете пећи царску питу, излијте смесу и поравнајте. Пеците је на 180 степени најмање 30 минута, све док се не створи корица на врху пите. Када буде готова, извадите је из рерне и оставите мало да се охлади и тек онда исеците на жељене комаде.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус
18. 12. 2024. у 07:00

ПОСНА КРОМПИРУША СА ГОТОВИМ КОРАМА: Издашна и идеална у свако доба дана (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 11:37

ПИТА СА СИРОМ И КРОМПИРОМ: Спремите је на овај начин и уживаћете у укусу
07. 12. 2024. у 07:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)