СЛАТКА ГИБАНИЦА СА ОРАСИМА: Идеалан спој хрскавог и сочног који се лако прави
Оваква гибаница се лако припрема, а још лепша постаје када се уједине мириси свежег теста, печених ораха и топле шоље чаја. Уз сваки залогај, уживаћете у контрасту текстура – споља хрскава, а изнутра невероватно сочна и мекана.
foto: Printscreen Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
Састојци:
- 250г танких кора за питу
- 250г крупније млевених ораха
- 250г шећера (може и мање)
- 2дл јогурта
- 1дл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 4 већа јајета (+1 за премазивање по потреби)
Припрема:
У посуду за мешање ставити шећер, јаја, јогурт, прашак за пециво и ванилин шећер. Све добро промешати да се шећер истопи.
Након тога додати орахе и уље, па све добро промешати. Округлу ватросталну посуду мало науљити па обложити зидове и дно са три коре тако да се направи гнездо. Узимати једну по једну кору и добро их натопити добијеним филом па ређати у посуду. Последње две коре ставити преко свега па вишак кора од „гнезда“ пребацити на унутра и све премазати са мало фила, или ако вам није остало фила умутити једно јаје, па премазати. Пећи у рерни загрејаној на 180°Ц око 40мин. Последњих 10 минута по потреби прекрити гужвару алу фолијом да не би загорела по површини.
Након печења оставити је да се мало охлади и сервирати топлу или хладну. Пријатно!
(still)
Препоручујемо
ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса
11. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ПИТА КРОМПИРУША БЕЗ КОРА: Уживајте у традиционалном рецепту који се спрема у само неколико корака (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 09:00Новости онлине
ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус
18. 12. 2024. у 07:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)