ТУРСКЕ ЛЕПИЊЕ ИЗ ТИГАЊА: Савршено су мекане и одлично решење када немате хлеб у кући

Јована Васић

16. 01. 2025. у 07:00

Најлепше су топле, уз сир, а могу се јести и хладне уместо хлеба.

ТУРСКЕ ЛЕПИЊЕ ИЗ ТИГАЊА: Савршено су мекане и одлично решење када немате хлеб у кући

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г брашна
  • 1/2 кесице сувог квасца
  • 1/2 кашичице соли
  • 2 кашике уља
  • 150 мл млаке воде

Припрема:

Све састојке помешати и замесити тесто. Месити око 5 минута, док не постане глатко и еластично. Покрити крпом чинију и оставити да одстоји око 30 минута. Поделити на 4 или више делова у зависности од величине коју желите. Сваки део растањити оклагијом.  Пржити их на врелом подмазаном тигању са сваке стране 3-4 минуте, односно док не добију смеђу боју.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу