ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
ОВЕ троугласте питице постаће вам омиљени доручак.

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
- 300 г брашна
- пола кашичице соли
- пола кашичице шећера
- 40 г растопљеног путера
- 200 г павлаке
За фил:
- 2 кромпира
- 1 црни лук
- со, бибер
- 300 г меса
- 30 г маслаца
За премазивање:
- жуманце
Рецепт за питу са месом и кромпиром:

Фото: Принтскрин Yоутубе
Састојке за фил исецкајте на мање коцкице, зачините и помешајте у чинији. Састојке за тесто помешајте у једној вангли и умесите тесто. Затим га обликујте у тању векну и исеците на 10 комада. Сваки комад уваљајте као лоптицу па га растањите оклагијом на величину шаке. Ставите надев и затворите га у облик троугла, остављајући рупу на средини како би ваздух ушао.
Ређајте питице на плех обложен пек папиром. Премажите их жуманцетом и пеците их на 180 степени око 30-40минута.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство
22. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)