ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
ОВЕ троугласте питице постаће вам омиљени доручак.
Састојци:
- 300 г брашна
- пола кашичице соли
- пола кашичице шећера
- 40 г растопљеног путера
- 200 г павлаке
За фил:
- 2 кромпира
- 1 црни лук
- со, бибер
- 300 г меса
- 30 г маслаца
За премазивање:
- жуманце
Рецепт за питу са месом и кромпиром:
Састојке за фил исецкајте на мање коцкице, зачините и помешајте у чинији. Састојке за тесто помешајте у једној вангли и умесите тесто. Затим га обликујте у тању векну и исеците на 10 комада. Сваки комад уваљајте као лоптицу па га растањите оклагијом на величину шаке. Ставите надев и затворите га у облик троугла, остављајући рупу на средини како би ваздух ушао.
Ређајте питице на плех обложен пек папиром. Премажите их жуманцетом и пеците их на 180 степени око 30-40минута.
(стварукуса.мондо)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине
РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНЕ ПАДОБРАНЦЕ: Слаткиш који је обележио свачије детињство
22. 01. 2025. у 14:00Новости онлине
БРИСЕЛ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Орбан шокирао речима о Путину
РУСКИ председник Владимир Путин је, за разлику од Брисела, увек испуњавао своја обећања – Мађарска може да верује Москви у будућности, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.
03. 02. 2025. у 14:51
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
"НАПУСТИЛА СИ НАС ПРЕРАНО" Туга у дому Џејеве удовице, емотивно се опростила на Инстаграму
"НЕМАМ речи. Волимо те заувек."X
03. 02. 2025. у 10:51
Коментари (0)