ЧИЗБУРГЕР ПИТА: Сласна и сочна, одушевиће и оне избирљиве
Чизбургер пита препуна је меса и има сир који се топи одозго. Сервирајте је уз неки од омиљених сосова.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 6 кришки сецкане сланине
- 450 г млевеног меса
- 120 г лука ситно исеченог на коцкице
- со и бибер по укусу
- 1/4 кашичице белог лука у праху
- 240 г ренданог качкаваља
- 120 г мешавине брашна, соли, вегете и прашка за пециво
- 240 мл млека
- 2 јајета
- уље
- зелена салата исецкана
- кисели краставци исецкани
Припрема:
За млевено месо припремљено на овај начин загрејте рерну на 180 степени Ц. Премажите ватросталну посуду уљем. У тигању испржите сланину док не постане хрскава, око 4-5 минута, па је оцедите на папирном убрусу. Оцедите све осим 1 кашичице масти од сланине из тигања. Додајте млевено месо и лук у тигањ. Пржите 6-7 минута.
Умешајте со, бибер и бели лук у праху и пржите још 1 минут. Додајте 2/3 сланине назад у тигањ, а преосталу сланину оставите за украс. Ставите мешавину меса у ватросталну посуду. По врху поспите сиром. У посуди помешајте мешавину брашна и вегете, млеко и јаја. Прелијте преко меса и сира.
Пеците 25 минута или док пита не порумени и док нож не буде чист. Поспите преосталом сланином и зеленом салатом или киселим краставчићима. Исеците и сервирајте. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАТКА ПИТА СА БУНДЕВОМ И ЈАБУКАМА ОД ГОТОВИХ КОРА: Посластица којој нико неће моћи да одоли
25. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ПИТА СА ТИКВИЦАМА И ТУЊЕВИНОМ: Једноставно се прави, а укус је фантастичан (ВИДЕО)
17. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса
11. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНЕ РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)