ЧИЗБУРГЕР ПИТА: Сласна и сочна, одушевиће и оне избирљиве

Јована Васић

12. 02. 2025. у 07:00

Чизбургер пита препуна је меса и има сир који се топи одозго. Сервирајте је уз неки од омиљених сосова.

ЧИЗБУРГЕР ПИТА: Сласна и сочна, одушевиће и оне избирљиве

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 кришки сецкане сланине
  • 450 г млевеног меса
  • 120 г лука ситно исеченог на коцкице
  • со и бибер по укусу
  • 1/4 кашичице белог лука у праху
  • 240 г ренданог качкаваља
  • 120 г мешавине брашна, соли, вегете и прашка за пециво
  • 240 мл млека
  • 2 јајета
  • уље
  • зелена салата исецкана
  • кисели краставци исецкани

Припрема:

За млевено месо припремљено на овај начин загрејте рерну на 180 степени Ц. Премажите ватросталну посуду уљем. У тигању испржите сланину док не постане хрскава, око 4-5 минута, па је оцедите на папирном убрусу. Оцедите све осим 1 кашичице масти од сланине из тигања. Додајте млевено месо и лук у тигањ. Пржите 6-7 минута.

Умешајте со, бибер и бели лук у праху и пржите још 1 минут. Додајте 2/3 сланине назад у тигањ, а преосталу сланину оставите за украс. Ставите мешавину меса у ватросталну посуду. По врху поспите сиром. У посуди помешајте мешавину брашна и вегете, млеко и јаја. Прелијте преко меса и сира.

Пеците 25 минута или док пита не порумени и док нож не буде чист. Поспите преосталом сланином и зеленом салатом или киселим краставчићима. Исеците и сервирајте. Уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати

РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.

29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери убице циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.

29. 03. 2025. у 19:25

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Велика руска звезда шокирала целу земљу - јавно се одрекла Русије!