ЗА САВРШЕН ПОЧЕТАК ДАНА: Домаћи хлеб од 3 састојка по рецепту Џејмија Оливера
Славни британски кувар Џејми Оливер поделио је рецепт за све домаћице како да у удобности сопственог дома направе хлеб по жељи укућана.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- вода
- 7 грама сувог квасца
- 1 кг оштрог брашна, плус додатно за посути по хлебу
Припрема:
У већу посуду излијте 650 мл млаке воде, те додајте квасац и мешајте неколико минута.
Сипајте већи део брашна и пола кашике морске соли, а затим мешајте виљушком.
Чистим рукама направите куглу теста, додајући брашна колико вам је потребно да се руке не лепе.
Пребаците тесто на површину посуту брашном и наставите да месите 5 минута или док не добијете свилено и еластично тесто.
Тесто обликујте у грубу куглу, ставите га у посуду, поспите брашном и покријте чистом, влажном крпом.
Оставите да се диже око сат, сат и по или док се удвостручи, а најбоље на топлом месту.
Када се тесто удвостручи, ударајте га и месите наизменично да избаците ваздух.
Можете га обликовати према потреби и оставити да се диже поново, 30 минута до сат времена или док се још једном не удвостручи.
Загрејте рерну на 180 Целзијуса, те га пажљииво ставите да се пече.
Пеците око 35 минута, или док не поприми златну боју.
Када је готов, оставите да се охлади.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ТАИН: Српски војнички хлеб, дуготрајан је, не квари се брзо, а мекан као душа
11. 02. 2025. у 07:00Новости онлине

НЕОДОЉИВО УКУСАН ПОЧЕТАК ДАНА: Пуњени хлеб са сиром на италијански начин
08. 01. 2025. у 07:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)