КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

Јована Васић

23. 02. 2025. у 07:00

Верујемо да овакве кифлице још увек нисте пробали, па је време да ту грешку исправите и обрадујете укућане овим дивним кифлицама. Служите их топле, уз павлаку или јогурт.

КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 550 г брашна
  • 250 мл млека
  • 150 мл уља
  • 25 г свежег квасца
  • 1 кашичица шећера
  • 450 г киселог купуса
  • 350 г ситног сира
  • 1 јаје
  • сусам по жељи
  • со и млевени бибер по укусу

Припрема:

Како бисте направили ове кифлице прво замесите тесто. Помешајте квасац, млеко, шећер и брашно. Измесите тесто добро, па га оставите да се диже. Нарендани кисели купус пржите, повремено доливајући воду, док не омекша.

Када се купус прохлади додајте сир и измешајте све да се сједини. Након тога поделите тесто на 6 јуфки и сваку унакрсно исеците на 8 троуглова. На ширу страну сваког троугла ставите фил па умотајте попут кифле.

Када завршите, сваку кифлу пре убацивања у рерну премажите умућеним јајетом и поспите сусамом. Пеците на 200 степени око пола сата, или док не порумене.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол