ПИТА ГУЖВАРА СА ЈОГУРТОМ И СИРОМ: Брзо се спрема, лепша је од бурека и баш свима успева
Пита која се брзо спрема, лепша од бурека и баш свима успева.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора за питу
- 300 г крављег сира
- 1 дл уља
- 1 дл јорурта
- 1 дл киселе воде
- 4 јајета
Припрема:
Умутите јаја, додајте сир и све добро сједините. Додајте течне састојке и направите смесу као за палачинке. На дно подмазаног округлог плеха ставите једну кору, мало је премажите филом, ставите и другу кору, а остале коре згужвајте у руци, намочите филом и ређајте по дну плеха. Не сабијајте коре и оставите им простора да се лепо рашире током печења.
За врх оставите две коре и сложите их као и прве две. По врху коре ставите мало фила, засеците оштрим ножем на четири дела и пеците гужвару на 200 степени док не порумени.
Када се испече нека одстоји још 10 минута у топлој рерни.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАНА ГРИЗ ПИТА СА СИРОМ: Рецепт који ћете правити изнова и изнова (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 14:00Јована Васић

НАЈУКУСНИЈА ПИТА СА СПАНАЋЕМ: Готова је за 10 минута, идеална за доручак, или вечеру (ВИДЕО)
17. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЧИЗБУРГЕР ПИТА: Сласна и сочна, одушевиће и оне избирљиве
12. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
04. 02. 2025. у 07:00

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОБРТ! Бастијан Швајнштајгер скинуо бурму, па поручио: "Било је лепо..."
НЕ СТИШАВАЈУ се приче о разводу Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера. Иако се бивша тениска шампионка и немачки фудбалски ас годинама представљају као складан пар, друштвене мреже и медији последњих недеља брује о наводној кризи у браку и разводу.
04. 05. 2025. у 11:07 >> 11:11
Коментари (0)