ПИТА ГУЖВАРА СА ЈОГУРТОМ И СИРОМ: Брзо се спрема, лепша је од бурека и баш свима успева
Пита која се брзо спрема, лепша од бурека и баш свима успева.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 500 г кора за питу
- 300 г крављег сира
- 1 дл уља
- 1 дл јорурта
- 1 дл киселе воде
- 4 јајета
Припрема:
Умутите јаја, додајте сир и све добро сједините. Додајте течне састојке и направите смесу као за палачинке. На дно подмазаног округлог плеха ставите једну кору, мало је премажите филом, ставите и другу кору, а остале коре згужвајте у руци, намочите филом и ређајте по дну плеха. Не сабијајте коре и оставите им простора да се лепо рашире током печења.
За врх оставите две коре и сложите их као и прве две. По врху коре ставите мало фила, засеците оштрим ножем на четири дела и пеците гужвару на 200 степени док не порумени.
Када се испече нека одстоји још 10 минута у топлој рерни.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СЛАНА ГРИЗ ПИТА СА СИРОМ: Рецепт који ћете правити изнова и изнова (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 14:00Јована Васић

НАЈУКУСНИЈА ПИТА СА СПАНАЋЕМ: Готова је за 10 минута, идеална за доручак, или вечеру (ВИДЕО)
17. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЧИЗБУРГЕР ПИТА: Сласна и сочна, одушевиће и оне избирљиве
12. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
04. 02. 2025. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

"СВИ МЕ ПИТАЈУ КАКО СЕ ЗОВАМ САЊА И НОСИМ ХИЏАБ" Никад не каже да је променила веру, иако је рођена у православној породици
САЊА Домуз Садиковић са поносом носи хиџаб, сматрајући га својом испуњеном обавезом. Ислам је, како каже, прихватила јер се у њему пронашла, не сматрајући да је променила веру, већ да је тек тада стекла своју прву истинску духовну припадност.
09. 03. 2025. у 10:41
Коментари (0)