ПУЊЕНЕ, СЛАТКЕ И СОЧНЕ: Рецепт за домаће кифлице неодољивог укуса и мириса
Кад не знате шта би могли да радите, ви засуците рукаве и замесите кифлице.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг брашна
- 1/2 л млека
- 1 квасац
- 3 јајета
- 4 шољице уља
- 2 кесице ванилин-шећера
- мало маргарина
За пуњење:нутела, мармелада, пудинг од ваниле...
Припрема:
1. Од наведених састојака замесити глатко тесто и оставити га да се мало одмори, а затим од њега правити кифле жељеног облика и величине.
2. Сваку испунити надевом по жељи и на њу ставити комадић маргарина.
3. Кифле пећи у загрејаној рерни на умереној температури док не порумене.
(still)
Препоручујемо
 
                    
                    КИФЛИЦЕ СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Мекани и укусни залогаји, којима нико не може да одоли
23. 02. 2025. у 07:00Јована Васић
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)