ПУЊЕНЕ, СЛАТКЕ И СОЧНЕ: Рецепт за домаће кифлице неодољивог укуса и мириса

Јована Васић

18. 03. 2025. у 15:00

Кад не знате шта би могли да радите, ви засуците рукаве и замесите кифлице.

ПУЊЕНЕ, СЛАТКЕ И СОЧНЕ: Рецепт за домаће кифлице неодољивог укуса и мириса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  1 кг брашна 
  •  1/2 л млека 
  •  1 квасац
  •  3 јајета 
  •  4 шољице уља
  •  2 кесице ванилин-шећера 
  •  мало маргарина

За пуњење:нутела, мармелада, пудинг од ваниле...

Припрема:

1. Од наведених састојака замесити глатко тесто и оставити га да се мало одмори, а затим од њега правити кифле жељеног облика и величине.

2. Сваку испунити надевом по жељи и на њу ставити комадић маргарина.

3. Кифле пећи у загрејаној рерни на умереној температури док не порумене.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда