ФОКАЧА ОД РАЖАНОГ БРАШНА СА ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Сочна и мекана, прсте да полижете

Новости онлине

24. 03. 2025. у 07:00

Италијански пљоснати хлеб сличан нашој погачи јесте фокача, доносимо вам рецепт за најмекшу и најукуснију погачу са чери парадајзом.

ФОКАЧА ОД РАЖАНОГ БРАШНА СА ЧЕРИ ПАРАДАЈЗОМ: Сочна и мекана, прсте да полижете

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г интегралног ражаног брашна
  • 2 кашичице сувог квасца
  • пола кашичице соли
  • пола кашичице шећера
  • 8 комада чери парадајза
  • 1 1/2 главица белог лука
  • 1 љута папричица
  • 1 гранчица рузмарина

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. У једној посуди размутите квасац са топлом водом и шећером, па оставите да се активира. Сипајте брашно, со и квасац у ванглу, па мешајте и полако сипајте топлу воду. Када добијете густо тесто покријте га крпом и оставите сат времена на топлом. На побрашњеној радној површини развуците тесто у облику фокаче, па утапкајте врховима прстију на неколико места. У тесто утисните засечену главицу белог лука, као и чери парадајз пресечен напола. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Извадите из рерне па утисните остатак ситно сецканог белог лука и рузмарин. Смањите на 220 степени и пеците још 10 ак минута. Пријатно!

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира