НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава
Пазарске мантије су једно од најпопуларнијих традиционалних српских јела, а чувени Тасте Атлас је овај специјалитет ставио на прво место листе најбољих српских јела и то са добрим разлогом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- брашно 500 г
- со 1 кашичица
- млака вода 250 мл
- уље 1 кашика
За фил:
- млевено месо (најбоље мешано, јунетина и свињетина) 500 г
- црни лук 1 главица
- со по укусу
- бибер по укусу
- алева паприка 1 кашичица
За премазивање:
- отопљени путер 100 г
- уље 100 мл
Припрема:
У посуду ставите брашно и со, па постепено додајте млаку воду и уље. Месите док не добијете глатко и еластично тесто. Поделите тесто на 4 лоптице, премажите их уљем и оставите да одстоје 30 минута.
У тигању пропржите ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Додајте млевено месо и пржите док не буде потпуно кувано. Зачините сољу, бибером и алевом паприком по укусу. Оставите да се охлади.
Сваку лоптицу теста развуците што тање можете, готово прозирно. Премажите тесто отопљеним путером и уљем. На један крај теста ставите фил од меса, па увијајте тесто у ролат. Ролат сечите на комаде дужине око 5 цм и ређајте их усправно у подмазан плех.
Премажите мантије преосталим путером и уљем. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30-40 минута, док не добију златно-смеђу боју.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРАДИЦИОНАЛНА ВРАЊАНСКА ПИТА: Самса са милерамом од готових кора
15. 03. 2025. у 07:00

ПИТА СА СИРОМ И ШУНКОМ ИЗ ТИГАЊА: Спрема се очас посла, а ужива у сваком залогају
14. 03. 2025. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА ПОСНА СУВА ПИТА: Десерт за сваку прилику
08. 03. 2025. у 12:30Јована Васић

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)