НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава

Новости онлине

27. 03. 2025. у 07:00

Пазарске мантије су једно од најпопуларнијих традиционалних српских јела, а чувени Тасте Атлас је овај специјалитет ставио на прво место листе најбољих српских јела и то са добрим разлогом.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Рецепт који се чува од заборава

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • брашно 500 г
  • со 1 кашичица
  • млака вода 250 мл
  • уље 1 кашика

За фил:

  • млевено месо (најбоље мешано, јунетина и свињетина) 500 г
  • црни лук 1 главица
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • алева паприка 1 кашичица

За премазивање:

  • отопљени путер 100 г
  • уље 100 мл

Припрема:

У посуду ставите брашно и со, па постепено додајте млаку воду и уље. Месите док не добијете глатко и еластично тесто. Поделите тесто на 4 лоптице, премажите их уљем и оставите да одстоје 30 минута.

У тигању пропржите ситно сецкани црни лук док не постане стакласт. Додајте млевено месо и пржите док не буде потпуно кувано. Зачините сољу, бибером и алевом паприком по укусу. Оставите да се охлади.

Сваку лоптицу теста развуците што тање можете, готово прозирно. Премажите тесто отопљеним путером и уљем. На један крај теста ставите фил од меса, па увијајте тесто у ролат. Ролат сечите на комаде дужине око 5 цм и ређајте их усправно у подмазан плех.

Премажите мантије преосталим путером и уљем. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 30-40 минута, док не добију златно-смеђу боју.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОГИНУО РАМОС: Шпански фудбал тугује због трагичне саобраћајне несреће