ПЕЦИВО ПО МЕРИ СВИХ УКУЋАНА: Пужићи са сиром, савршен топли и мирисни доручак
Домаћи пужићи са сиром су мекани и ваздушасти, идеални за доручак или вечеру.

фото:prt scr / instagram / canva / zelihanintatlituzlutarifleri
Састојци:
- 400 мл топлог млека
- 120 мл уља
- 10 г квасца
- 2 кашике шећера
- 1 кашичица соли
- 1,4 кг брашна
За подмазивање теста:
- 100 г путера
- За фил:
- 100 г белог сира
За премаз:
- 1 жуманце
- 1 кашичица млека
- Сусам
Припрема:
Како бисте направили ово пециво, прво помешајте све састојке за тесто и месите га. Након тога, поделите тесто на два дела, без чекања. Разваљајте их на танко оклагијом и премажите сваки комад уљем, преклопите као коверту и опет премажите уљем. Сложите тако савијено тесто на тањир, прекријте најлонском фолијом и оставите да одстоји 20 минута у фрижидеру.
Након тога поново разваљајте тесто, премажите белим сиром, и размажите га, па ножем за пицу сваки комад теста исеците на траке. Сваку траку уролајте и сложите на плех обложен папиром за печење. Премажите пужиће жуманцем размућеним у млеку, поспите сусамом и пеците у рерни загрејаној на 180 степени, док не порумене. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана
05. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику
27. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)