ПЕЦИВО ПО МЕРИ СВИХ УКУЋАНА: Пужићи са сиром, савршен топли и мирисни доручак
Домаћи пужићи са сиром су мекани и ваздушасти, идеални за доручак или вечеру.

фото:prt scr / instagram / canva / zelihanintatlituzlutarifleri
Састојци:
- 400 мл топлог млека
- 120 мл уља
- 10 г квасца
- 2 кашике шећера
- 1 кашичица соли
- 1,4 кг брашна
За подмазивање теста:
- 100 г путера
- За фил:
- 100 г белог сира
За премаз:
- 1 жуманце
- 1 кашичица млека
- Сусам
Припрема:
Како бисте направили ово пециво, прво помешајте све састојке за тесто и месите га. Након тога, поделите тесто на два дела, без чекања. Разваљајте их на танко оклагијом и премажите сваки комад уљем, преклопите као коверту и опет премажите уљем. Сложите тако савијено тесто на тањир, прекријте најлонском фолијом и оставите да одстоји 20 минута у фрижидеру.
Након тога поново разваљајте тесто, премажите белим сиром, и размажите га, па ножем за пицу сваки комад теста исеците на траке. Сваку траку уролајте и сложите на плех обложен папиром за печење. Премажите пужиће жуманцем размућеним у млеку, поспите сусамом и пеците у рерни загрејаној на 180 степени, док не порумене. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПЕЦИВО СА ОВАСОМ И ТИКВИЦАМА: Садржи све што вам је потребно за добар почетак дана
05. 03. 2025. у 07:00Јована Васић

ХРСКАВИ УШТИПЦИ СА ЛУКОМ И ШЕЋЕРЦЕМ: Испробајте нешто ново, идеални за сваку прилику
27. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

РУСИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: Напашће дуж целе линије фронта од 1.000 км, ево колико ће акција трајати
РУСКЕ трупе припремају се за нову офанзиву у наредним недељама како би појачале притисак на Украјину и ојачале позицију Кремља у евентуалним преговорима о прекиду ватре. Према тврдњама агенције АП, аналитичари сматрају да би нова офанзива могла да траје од шест до девет месеци.
29. 03. 2025. у 18:11

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

"ШТА ЈЕ ЖЕНА?" Трамп одговорио на питање новинара - изазвао смех у просторији (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп је изазвао смех код новинара када га је један од њих замолио да дефинише шта је жена.
30. 03. 2025. у 09:48
Коментари (0)