БРЗ И УКУСАН ДОРУЧАК: Најукусније пица панцероте
Топле, мекане и веома укусне пица панцероте са два пикантна фила које ће вас освојити већ код првог залогаја.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 187 мл воде
- 1 кашичица соли
- 360 г брашна
- 2 кашичице инстант сушеног квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 кашике уља
За фил са парадајзом и сиром:
- 1 кашика уља
- 1 лук, ољуштен и исечен на коцкице
- 3 чена белог лука, ољуштена и исецкана на коцкице
- 200 г чери парадајза, исеченог на пола
- 1 црвена љута папричица, насецкана
- Со, бибер и шећер по укусу
- 300 г рендане моцареле
За фил са мортаделом:
- 1 кашика уља
- 200 г мортаделе, ситно нарезана на коцкице
- 3 млада лука, сецкана
- 300 г рендане моцареле
Припрема:
Како бисте направили панцероте растворите со у води. Брашно, слану воду, квасац, шећер и уље ставите у чинију и мутите миксером док тесто не постане еластично – биће потребно око 5 минута. Формирајте лопту од теста.
Уљем подмажите велику посуду и у њу убаците куглу теста и покријте. Оставите на топлом месту без промаје. Оставите да нарасте 1,5 сат док не буде 2,5 пута већа. Док се диже, пре употребе направите фил.
Да бисте направили фил од парадајза и сира, загрејте уље у тигању на средњој ватри и пржите лук 2-3 минута. Додајте бели лук, чери парадајз и љуту паприку и динстајте. Зачините сољу, бибером и са мало шећера, по укусу. Када се охлади помешајте са моцарелом.
Да бисте направили фил са мортаделом, загрејте уље у тигању на средњој ватри и додајте мортаделу и лук, па динстајте 3-4 минута. Убаците у посуду средње величине и када се охлади помешајте са сиром. Лагано побрашните подлогу и уваљајте тесто у облик балвана, па исеците на 10 делова. Сваки комад разваљајте у куглу и оставите да нарасте 30 минута.
Затим развуците на 14 цм у пречнику, а затим тако разваљано тесто пуните са по 2 кашике фила. Добро притисните ивице, а затим користите зупце виљушке да направите шаблон који ће их још више запечатити. Поновите са преосталим тестом.
Загрејте уље у дубоком тигању најмање 5 цм дубоко. Када се загреје додајте неколико панцеротија одједном. Окрените их када постану златне, за сваку ће бити потребно око 2 минута. Сервирајте одмах и једите док је вруће.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)