ДОМАЋИ СЕЉАЧКИ ХЛЕБ: По старом, провереном рецепту, биће мекан као душа

Новости онлине

04. 04. 2025. у 07:00

Додајте прилог по жељи и уживајте.

ДОМАЋИ СЕЉАЧКИ ХЛЕБ: По старом, провереном рецепту, биће мекан као душа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г глатког брашна
  • 300 мл топле воде
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица шећера
  • 7 г сувог квасца (или 20 г свежег квасца)
  • 2 кашике маслиновог уља (или сунцокретовог уља)

Припрема:

Рерну загрејте на 220 степени. Размутите квасац у топлој води са шећером, па оставите 10 минута да се активира. Брашно и со ставите у велику чинију, па додајте квасац и уље. Месите све док не добијете глатко тесто. Обликујте у лопту па покријте и оставите сат времена да надође. Надошло тесто премесите на побрашњеној радној површини у облик правоугаоника. Пребаците у плех обложен пек папиром. Покријте крпом и оставите да нараста још 30 до 40 минута. Пеците хлеб 25 до 30 минута, у рерни загрејаној на 220 степени. Оставите да се прохлади бар 20 минута пре сечења. 

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара