ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално

Новости онлине

12. 04. 2025. у 07:00

Прави се лако, а прави је рај за непца.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г батата
  • 250 г шећера
  • 120 г биљног уља
  • 80 мл воде
  • 2 јаја 
  • 220 г брашна
  • кашичица прашка за пециво
  • пола кашичице цимета
  • 1/4 кашичице мускантног орашчића
  • со
  • 100 г ораха

Припрема:

Батат обмотајте фолијом и пеците на 230 степени, око сат времена, док не омекша. Онда га одмотајте и огулите. Ставите у посуду и згњечите, па оставите са стране. Рерну загрејте на 175 степени. У једној посуди умутите јаја са шећером. Затим, додајте уље и воду. Сједините. Засебно помешајте брашно, прашак за пециво, цимет, со и мускантни орашчић.Суве састојке сједините са мокрим, па додајте пире од батата. Умешајте и орахе. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците хлеб 70 до 80 минута, у рерни загрејаној на 175 степени. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)