ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално

Новости онлине

12. 04. 2025. у 07:00

Прави се лако, а прави је рај за непца.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ОД БАТАТА: Сочан и мекан, правићете га стално

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 400 г батата
  • 250 г шећера
  • 120 г биљног уља
  • 80 мл воде
  • 2 јаја 
  • 220 г брашна
  • кашичица прашка за пециво
  • пола кашичице цимета
  • 1/4 кашичице мускантног орашчића
  • со
  • 100 г ораха

Припрема:

Батат обмотајте фолијом и пеците на 230 степени, око сат времена, док не омекша. Онда га одмотајте и огулите. Ставите у посуду и згњечите, па оставите са стране. Рерну загрејте на 175 степени. У једној посуди умутите јаја са шећером. Затим, додајте уље и воду. Сједините. Засебно помешајте брашно, прашак за пециво, цимет, со и мускантни орашчић.Суве састојке сједините са мокрим, па додајте пире од батата. Умешајте и орахе. Пребаците у плех обложен пек папиром. Пеците хлеб 70 до 80 минута, у рерни загрејаној на 175 степени. Пријатно!

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу