ТОП СПОЈ БЕЛОГ ЛУКА И СВЕЖЕГ БОСИЉКА: Ароматичне печурке печене у рерни
КАО прилог уз свињско месо - послужите печене печурке са ароматичним зачинима.

Фото Shutterstock
Печурке су одличне јер од њих можете да припремате различита јела. Супер су као сос, али и као прилог. Ми вам доносимо најлакши рецепт за ароматичне печурке печене у рерни које се одлично слажу уз месо или рибу.
Потребно:
* 400 г шампињона
* 8-9 ченова белог лука (1 по печурки)
* 60 мл маслиновог уља
* 1/2 црног лука
* 2 кашичице оригана
* 10 г листова свежег босиљка 1 кашичица сушеног босиљка
Рецепт за печурке из рерне:
Корак 1:
Припремите печурке:
Печурке немојте да перете, већ обришите убрусом или ножем скините горњи слој. Уклоните и стабљике.
Корак 2:
Направите пуњење:
У блендер ставите стабљике печурака, бели лук, црни лук, оригано, босиља, со, бибер и сипајте маслиново уље. Све добро изблендирајте и напуните печурке.
Корак 3:
Пеците печурке:
Поређајте печурке на плех и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 15 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОЛИКО УКУСНА ДА ЈОЈ СИГУРНО НЕЋЕТЕ ОДОЛЕТИ! Свечана пита са пилетином
08. 01. 2024. у 12:00

ТОЛИКО ЈЕ ДОБАР ДА ВРАЋА У ДЕТИЊСТВО: Плазма колач, савршенство укуса
28. 12. 2023. у 20:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)