ТОПАО ЗАГРЉАЈ ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЛА САВРШЕН ЈЕ ЗА ХЛАДНИЈЕ ДАНЕ: Кремаста палента са шампињонима и сиром

Novosti online

06. 02. 2024. у 07:00

КРЕМАСТА палента са шампињонима и сиром је сочан, топли оброк који ћете брзо да направите.

ТОПАО ЗАГРЉАЈ ИТАЛИЈАНСКОГ ЈЕЛА САВРШЕН ЈЕ ЗА ХЛАДНИЈЕ ДАНЕ: Кремаста палента са шампињонима и сиром

Фото Shutterstock

Кремаста палента је богата сиром и уз то се прави са куваним кестењем.

Састојци:

* 250 г шампињона
* 2 кашичице маслиновог уља
* 1 чен белог лука, нарезан
* 1 гранчица рузмарина, исецкани листови
* 100 г куваног кестења
* 100 мл пуномасног млека
* 100 г паленте која се брзо кува
* 30 г сланог путера
* 25 г пармезана, наренданог
* 100 г тврдог сира, исеченог на мале коцкице

Рецепт за кремасту паленту са шампињонима и сиром:

 Корак 1: 

Загрејте тигањ

За кремасту паленту са шампињонима и сиром загрејте велики тигањ са поклопцем на јакој ватри. Додајте шампињоне и пржите око 3 минута, уз мало мешања, док не порумене и не почну да пуштају течност.

 Корак 2: 

Додајте бели лук и кестење

Смањите температуру на средњу, па додајте уље, бели лук, рузмарин и кестење. Кувајте неколико минута, мешајући, док не замирише. Додајте кашику воде, поклопите и склоните са ватре. Оставите да се хлади 10 минута.

 

 Корак 3: 

Скувајте паленту

У међувремену сипајте млеко у шерпу са 400 мл воде и прстохватом соли и ставите да проври. Смањите ватру на ниску, сипајте паленту уз мешање, па кувајте 5-8 минута уз стално мешање док се не згусне и одвоји од ивица тигања. Умешајте путер, пармезан и пола сира и зачините. Поспите преосталим сиром. Зачините мешавину печурака, па је кашиком посипајте преко паленте, заједно са соковима који су остали у тигању. Уживајте у кремастој паленти са шампињонима и сиром!

(StvarUkusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ У ЧУДУ: Шешељ објаснио шта му фали, а у студију прави хаос (ВИДЕО)