АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести
ОВАКВЕ палачинке сигурно нисте пробали до сад, невероватно су сочне и неодољиво кремасте. Савршена су посластица за сваку трпезу.

Фото Shutterstock
Састојци:
Смеса за палачинке:
* јаје, 2 ком
* шећер, 30 г
* прстохват соли
* ванила, 1 кашичица
* млеко, 240 мл
* брашно, 100 г
* какао, 10 г
* путер, 35 г
Чоколадни фил:
* крем сир, 400 г
* чоколада, 100 г
* путер, 100 г
* слатка павлака, 100 мл
Глазура:
* чоко дугмићи, 125 г Фото Shutterstock
* слатка павлака, 120 мл
* кикирики, 50 г
Припрема:
Након што направимо класичну смесу за палачинке уз додатак какаа и испечемо их, на њих ћемо намазати фил направљен од крем сира и чоколаде са шећером, путером и слатком павлаком. Затим нафиловане палачинке ређамо једну испод друге, али тако да се преклапају и зароламо их да бисмо добили нешто што наликује ролату. Ролат ћемо умотати у фолију и оставити у фрижидеру да се охлади. На крају ћемо прелити овај дезерт чоколадном глазуром посуту кикирикејем и оставити још 20-ак минута да се охлади пре сервирања.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку
ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.
18. 03. 2025. у 08:56
Коментари (0)