АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести
ОВАКВЕ палачинке сигурно нисте пробали до сад, невероватно су сочне и неодољиво кремасте. Савршена су посластица за сваку трпезу.
![АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести АКО СТЕ ПОМИСЛИЛИ ДА СТЕ ИХ ПРОБАЛИ НА СВЕ НАЧИНЕ, ПРЕВАРИЛИ СТЕ СЕ: Ролат од палачинки, од сад ћете палачинке само овако јести](/data/images/2024-02-18/453767_shutterstock-179489708_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
Смеса за палачинке:
* јаје, 2 ком
* шећер, 30 г
* прстохват соли
* ванила, 1 кашичица
* млеко, 240 мл
* брашно, 100 г
* какао, 10 г
* путер, 35 г
Чоколадни фил:
* крем сир, 400 г
* чоколада, 100 г
* путер, 100 г
* слатка павлака, 100 мл
Глазура:
* чоко дугмићи, 125 г Фото Shutterstock
* слатка павлака, 120 мл
* кикирики, 50 г
Припрема:
Након што направимо класичну смесу за палачинке уз додатак какаа и испечемо их, на њих ћемо намазати фил направљен од крем сира и чоколаде са шећером, путером и слатком павлаком. Затим нафиловане палачинке ређамо једну испод друге, али тако да се преклапају и зароламо их да бисмо добили нешто што наликује ролату. Ролат ћемо умотати у фолију и оставити у фрижидеру да се охлади. На крају ћемо прелити овај дезерт чоколадном глазуром посуту кикирикејем и оставити још 20-ак минута да се охлади пре сервирања.
Пријатно!
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице](/data/images/2025-02-14/572847_tan2025-02-1414552027-0-1_kf.jpg?time=1739558680)
ПУБЛИКА БИЛА ШОКИРАНА ВЕНСОВИМ ИЗЛАГАЊЕМ: Споменуо и изборе у Румунији, сасуо Европи истину у лице
УЧЕСНИЦИ Минхенске безбедносне конференције слушали су говор потпредседника САД Џеј-Ди Венса готово без аплауза, показује снимак преноса његовог наступа на сајту Беле куће.
14. 02. 2025. у 17:34
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО) ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)](/data/images/2025-02-15/572931_118127-milica-milsa-operacija-2-ig_kf.jpg?time=1739608295)
ПРОБЛЕМИ НЕ ПРЕСТАЈУ: Милица Милша поново оперисана (ФОТО)
ЈОШ један захват у низу.
15. 02. 2025. у 09:31
Коментари (0)