ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену

Novosti online

15. 03. 2024. у 09:00

Неодољива и сласна, идеална за доручак или вечеру.

ШТРУДЛА СА КАЈМАКОМ И КУЛЕНОМ Укус је рај за сва чула, а поправља дан у трену

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 кг брашна
* 500 мл млека
* 40 г квасца
* 2 јајета
* 1 кашика соли
* кашичица шећера
* 100 мл уља
* 200 г кајмака
* 300 г кулена
* 300 г качкаваља
* 100 г тврдог сира

Припрема:

Рерну загрејте не 200 степени. У посуди са млаким млеком додајте коцку квасца и кашичицу шећера. Постепено додајте брашно и со, на крају уље.

Тесто оставите да надође пола сата на топлом. Надошло тесто поделите на три дела и развуците тесто у правоугаоник и филујте.

Намажите кајмак па поређајте сецкан кулен и преко ставите качкаваљ и тврди сир.

Добићете три велике штрудле од наведене количине. Премажите их јајетом и поспите сусамом. Савијте у облик штрудле и пеците око пола сата, у загрејаној рерни на 200 степени. Прохлађену штрудлу сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол