УКУСНЕ И ЈЕДНОСТАВНЕ: Посне фалафел куглице, здраво источњачко јело
Посни фалафел је укусно источњачко јело и прави се са различитим поврћем.
Пржи се у дубоком уљу, па је погодан за пост на уљу.
Састојци:
850 г леблебија, оцедите и испрате
1 црвени лук, исецкан
10 г свежег першуна
4 чена белог лука
1 кашика лимуновог сока
2 кашичице кима
1 кашичица соли, плус још по укусу
1 кашичица црног бибера
½ кашичице пахуљица црвене паприке
115 г презле
уље, за пржење
Рецепт за посни фалафел
Корак 1: Направите куглице
За посни фалафел у чинију процесора за храну од 2 литре додајте леблебије, лук, першун, бели лук, лимунов сок и зачине. Мељите састојке док се не сједине и не формирају мокру смесу. Пазите да не претерате. Пребаците мешавину леблебија у велику посуду и додајте презле, мешајући док се не сједине. Покријте пластичном фолијом и оставите у фрижидеру 1-2 сата или преко ноћи. Охлађену мешавину фалафела из фрижидера обликујте у лоптице. Требало би да добијете око 12 куглица.
Корак 2: Пржите куглице
У дубоком тигању загрејте уље. Пржите куглице фалафела у серијама, по 3 минута, окрећући их. Када постану златно смеђе и хрскаве, пребаците их на тањир обложен папиром за печење и поспите сољу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста
22. 03. 2024. у 07:00
ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)