УКУСНЕ И ЈЕДНОСТАВНЕ: Посне фалафел куглице, здраво источњачко јело
Посни фалафел је укусно источњачко јело и прави се са различитим поврћем.

Фото: Free Images Pixabay
Пржи се у дубоком уљу, па је погодан за пост на уљу.
Састојци:
850 г леблебија, оцедите и испрате Фото: Free Images Pixabay
1 црвени лук, исецкан
10 г свежег першуна
4 чена белог лука
1 кашика лимуновог сока
2 кашичице кима
1 кашичица соли, плус још по укусу
1 кашичица црног бибера
½ кашичице пахуљица црвене паприке
115 г презле
уље, за пржење
Рецепт за посни фалафел
Корак 1: Направите куглице
За посни фалафел у чинију процесора за храну од 2 литре додајте леблебије, лук, першун, бели лук, лимунов сок и зачине. Мељите састојке док се не сједине и не формирају мокру смесу. Пазите да не претерате. Пребаците мешавину леблебија у велику посуду и додајте презле, мешајући док се не сједине. Покријте пластичном фолијом и оставите у фрижидеру 1-2 сата или преко ноћи. Охлађену мешавину фалафела из фрижидера обликујте у лоптице. Требало би да добијете око 12 куглица.
Корак 2: Пржите куглице
У дубоком тигању загрејте уље. Пржите куглице фалафела у серијама, по 3 минута, окрећући их. Када постану златно смеђе и хрскаве, пребаците их на тањир обложен папиром за печење и поспите сољу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста
22. 03. 2024. у 07:00

ЊЕНО ВИСОЧАНСТВО ТОРТА БЕЛА КРАЉИЦА: Најлепша посластица на свету
22. 03. 2024. у 10:36

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)