НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком
Време је поста и многи верници посте, али то не значи да не могу да направе своје омиљене посластице. Управо и палачинке имају своју посну варијанту. Оно што ове палачинке чини посебним јесте један тајни састојак, који није уобичајен за ову посластицу, а то је сок од јабуке.
![НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком НИКО ИМ НЕЋЕ ОДОЛЕТИ: Направите посне палачинке са једним тајним састојком](/data/images/2024-02-02/449076_shutterstock-45940510_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Састојци:
- 100 мл сока од јабуке
- 420 мл воде
- 250 г брашна
- 10 г прашка за пециво
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица сока од лимуна
- 2 кашике уља
Припрема:
У посуди помешајте просејано брашно са прашком за пециво, па додајте шећер. Затим сипајте топлу воду, сок од јабуке, сок од лимуна и уље. Састојке умутите и пеците палачинке.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![КНЕДЛЕ СА ЏЕМОМ И ОРАСИМА: Сочне и слатке, најбоље одмах ставите дуплу меру КНЕДЛЕ СА ЏЕМОМ И ОРАСИМА: Сочне и слатке, најбоље одмах ставите дуплу меру](/data/images/2024-11-20/547317_shutterstock-1877580517_t.jpg?time=1732186517)
КНЕДЛЕ СА ЏЕМОМ И ОРАСИМА: Сочне и слатке, најбоље одмах ставите дуплу меру
21. 11. 2024. у 11:00
![ФЛАМБИРАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Посластица којој нису одолеле генерације ФЛАМБИРАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Посластица којој нису одолеле генерације](/data/images/2024-09-11/525987_flambirane-palacinke_t.jpg?time=1726047712)
ФЛАМБИРАНЕ ПАЛАЧИНКЕ: Посластица којој нису одолеле генерације
11. 09. 2024. у 10:59
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)