ПОСНИ ЧВАРЦИ: Не заостају за "оригиналом", праве се врло лако и изузетно су укусни
Чварци су једно од највољенијих предјела или додатака јелу, а добра вест је да постоји начин да их направите и у посној варијанти. Овај једноставан рецепт омогућава вам да уживате у правом зимском специјалитету на потпуно посан начин.
Састојци:
- 500 г сецканог сојиног меса (гранулата или комадића)
- 200 мл биљног уља (најбоље сунцокретово или кокосово за интензивнији укус)
- 1 кашичица туцане паприке
- 1 кашичица соли (по укусу)
- 1/2 кашичице млевеног бибера
- 2 чешња белог лука (ситно сецкана, опционално)
Припрема:
Сојино месо ставите у шерпу и прелијте кључалом водом. Додајте мало соли и кувајте 10 минута док не омекша. Након кувања, добро га процедите и притисните рукама или кухињском крпом да уклоните вишак воде.
У дубљем тигању загрејте биљно уље на средњој температури. Додајте добро оцеђено сојино месо и пржите га док не постане златно и хрскаво. Током пржења, повремено мешајте како би сви комадићи били равномерно пржени.
Када су чварци добили лепу боју и постали хрскави, додајте туцану паприку, со и бибер. Ако волите јачи укус, додајте и ситно сецкани бели лук. Све добро промешајте на лаганој ватри како би зачини равномерно обложили чварке.
Готове чварке пребаците на папирни убрус како би упио вишак масноће.
Послужите их топле уз кисели купус, домаћи хлеб или их оставите да се охладе и уживајте у хрскавој посластици.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕМАЧКИ БИЛД: Руси незаустављиво напредују - Ускоро крећу борбе у Дњепропетровској области, тамо никада нису били
РУСКИ војници настављају напредовање и сада се налазе свега 7 километара од Дњепропетровске области Украјине, где "до сада није било копнених борби". Ово се наводи у чланку немачког листа Билд, који је написао новинар Јулијан Репке.
04. 01. 2025. у 15:35
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
"НЕЋЕ ОНО ТЕБЕ ПРАВИТИ СРПКИЊОМ" Потресна исповест - крвник јој убио мужа на Цетињу, па је позвао телефоном: "Рекао је и спустио слушалицу"
ЦЕТИЊЕ се није опоравило од стравичног масакра од пре скоро три лета, а на самом почетку ове године отворене су нове страшне ране.
04. 01. 2025. у 14:52
Коментари (0)