ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако

Јована Васић

24. 01. 2025. у 13:00

Брза припрема и укус који обузима.

ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 12 палачинки
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 већа главица црног лука
  • 1 већа шаргарепа
  • 500 грама мешаног млевеног меса
  • 200 мл парадајз соса
  • 300 г тврдог качкаваља
  • со, бибер, суви зачин, оригано, босиљак, першун или зачини по укусу

За бешамел сос:

  • 50 грама маслаца
  • 2 пуне кашике брашна
  • 500 мл млека
  • 100 г тврдог качкаваља или пармезана

Припрема:

Најпре испеците палачинке, како их иначе спремате и одложите са стране. 

Ситно исецкајте лук, шаргарепу изрендајте и све динстајте на мало маслиновог уља. Кад омекша, додајте млевено месо, па динстајте још десетак минута да се месо лепо упржи. Уколико је потребно, додајте врло мало воде. Пред крај, у смесу ставите парадајз сос и зачине.

Сос направите тако што ћете у мањој шерпи отопити маслац, додати брашно и пржити око минут, па сипати млеко (постепено), непрестано мешајући. Када добијете смесу (бешамел сос) довољно густу, склонити са рингле.

У одговарајућој посуди слагати ред палачинки, ред смесе од меса, ред ренданог качкаваља и тако док не утрошите материјал. Последњи ред треба да буду палачинке. Потом све прелити бешамел сосом.

Пећи у загрејаној рерни, на 200 степени, око пола сата.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОД ДОДИКА ДО ЕСТРАДЕ: Ко је све од познатих био код патријарха Порфирија на слави? На челу стола позната певачица (ФОТО)

ОД ДОДИКА ДО ЕСТРАДЕ: Ко је све од познатих био код патријарха Порфирија на слави? На челу стола позната певачица (ФОТО)

ПАТРИЈАРХ Порфирије прославио је други дан славе Светог Јована Крститеља, а поред деце са КиМ, присутне су биле и многе познате личности.

24. 01. 2025. у 10:33 >> 10:43

Коментари (0)

МОЋ ОБРАЗОВАЊА: Кључ за инклузивнију и праведнију будућност