ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако
Брза припрема и укус који обузима.
Састојци:
- 12 палачинки
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 већа главица црног лука
- 1 већа шаргарепа
- 500 грама мешаног млевеног меса
- 200 мл парадајз соса
- 300 г тврдог качкаваља
- со, бибер, суви зачин, оригано, босиљак, першун или зачини по укусу
За бешамел сос:
- 50 грама маслаца
- 2 пуне кашике брашна
- 500 мл млека
- 100 г тврдог качкаваља или пармезана
Припрема:
Најпре испеците палачинке, како их иначе спремате и одложите са стране.
Ситно исецкајте лук, шаргарепу изрендајте и све динстајте на мало маслиновог уља. Кад омекша, додајте млевено месо, па динстајте још десетак минута да се месо лепо упржи. Уколико је потребно, додајте врло мало воде. Пред крај, у смесу ставите парадајз сос и зачине.
Сос направите тако што ћете у мањој шерпи отопити маслац, додати брашно и пржити око минут, па сипати млеко (постепено), непрестано мешајући. Када добијете смесу (бешамел сос) довољно густу, склонити са рингле.
У одговарајућој посуди слагати ред палачинки, ред смесе од меса, ред ренданог качкаваља и тако док не утрошите материјал. Последњи ред треба да буду палачинке. Потом све прелити бешамел сосом.
Пећи у загрејаној рерни, на 200 степени, око пола сата.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОДАЈТЕ ОВО ТЕСТУ И ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ САВРШЕНО: Неће се мрвити и остаће свеже данима
23. 01. 2025. у 06:00Новости онлине
ЊОКЕ СА ПИЛЕТИНОМ И СПАНАЋЕМ: Од једноставних састојака направите јело као из најбољег ресторана
23. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
ПЕЧЕНИ КОЛАЧ ОД СИРА: Одличан десерт у савршеном слатко-сланом споју
23. 01. 2025. у 16:00Новости онлине
НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати
22. 01. 2025. у 09:30Новости онлине
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
ОД ДОДИКА ДО ЕСТРАДЕ: Ко је све од познатих био код патријарха Порфирија на слави? На челу стола позната певачица (ФОТО)
ПАТРИЈАРХ Порфирије прославио је други дан славе Светог Јована Крститеља, а поред деце са КиМ, присутне су биле и многе познате личности.
24. 01. 2025. у 10:33 >> 10:43
Коментари (0)