РОЛАТ БАЈКА: Мекан и кремаст слаткиш за целу породицу
Свака домаћица зна да се ролати праве брзо, а једу још брже. Овај ролат је савршен за све прилике.

Foto: Profimedia
Састојци:
За кору:
- јаја 4 комада
- жуманце 1 комад
- шећер 70 г
- бурбон ванилин шећер 1 кесица
- брашно 80 г
- прашак за пециво на врх ножа
- млевени ораси 50 г
За фил:
- желатин 2 кесице
- вода 100 мл
- сир, млади неслани 500 г
- шећер у праху 100 г
- сок од лимуна 50 мл
- рендана корица лимуна 1 кашичица
- слатка павлака 300 мл
- џем од јагода 300 г
- млевени ораси 50 г
Припрема:
Ставите желатин да набубри. Умутите жуманца са шећером и бурбон ванилом, па лагано умешајте брашно с прашком за пециво и млевене орахе. Са мало соли умутите чврст снег од беланаца и умешајте га у смесу од жуманаца. Тесто равномерно нанесите преко пек-папира и пеците 20 минута на 180 степени.
Док се кора пече, умутите сир са шећером, додајте сок и корицу лимуна и отопљени желатин. Умутите слатку павлаку. Врућу кору премажите џемом, нанесите умућену слатку павлаку и на крају крем од сира. Увијте ролат и уваљајте га у млевене орахе.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА РАФАЕЛО РОЛАТ: Неодољива посластица буди сва чула, као створена за славску трпезу
19. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ЖЕРБО РОЛАТ: Једна од оних старинских неодољивих посластица којима је тешко одолети
12. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
02. 11. 2024. у 07:00

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)