РОЛАТ БАЈКА: Мекан и кремаст слаткиш за целу породицу

Јована Васић

20. 02. 2025. у 13:00

Свака домаћица зна да се ролати праве брзо, а једу још брже. Овај ролат је савршен за све прилике.

РОЛАТ БАЈКА: Мекан и кремаст слаткиш за целу породицу

Foto: Profimedia

Састојци:

За кору:

  • јаја 4 комада
  • жуманце 1 комад
  • шећер 70 г
  • бурбон ванилин шећер 1 кесица
  • брашно 80 г
  • прашак за пециво на врх ножа
  • млевени ораси 50 г

За фил:

  • желатин 2 кесице
  • вода 100 мл
  • сир, млади неслани 500 г
  • шећер у праху 100 г
  • сок од лимуна 50 мл
  • рендана корица лимуна 1 кашичица
  • слатка павлака 300 мл
  • џем од јагода 300 г
  • млевени ораси 50 г

Припрема:

Ставите желатин да набубри. Умутите жуманца са шећером и бурбон ванилом, па лагано умешајте брашно с прашком за пециво и млевене орахе. Са мало соли умутите чврст снег од беланаца и умешајте га у смесу од жуманаца. Тесто равномерно нанесите преко пек-папира и пеците 20 минута на 180 степени.

Док се кора пече, умутите сир са шећером, додајте сок и корицу лимуна и отопљени желатин. Умутите слатку павлаку. Врућу кору премажите џемом, нанесите умућену слатку павлаку и на крају крем од сира. Увијте ролат и уваљајте га у млевене орахе.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.

23. 04. 2025. у 16:24

Коментари (0)

6.000 СТАБАЛА ЗА ЗДРАВИЈУ СРБИЈУ -  MaxBet обележио Дан планете садњом шума