МУХАЛЕБИЈА: Традиционални турски слаткиш који је готов за 10 минута

Новости онлине

26. 03. 2025. у 14:30

Мухалебија је традиционални турски десерт који је проглашен за један од најлепших слаткиша на свету, прави се лако и брзо, а никога не оставља равнодушним.

МУХАЛЕБИЈА: Традиционални турски слаткиш који је готов за 10 минута

Foto: Shutterstock

Основу чине млеко, гриз и путер, а све остале додатке можете да бирате на основу личних жеља укућана.

Састојци:

  • какао-прах (опционо)
  • 1 литар млека
  • 6 кашика пшеничног гриза
  • 200 г шећера
  • 60 г путера
  • кесица ванил-шећера
  • 50 г кокосовог брашна или млевених ораха, бадема, лешника
  • цимет (опционо)

Припрема:

Од литра млека одвојте десетак кашика и помешајте их са гризом и ванил-шећером.

У шерпу сипајте млеко и шећер, па кувајте док не почне да ври. Тад склоните посуду са рингле, додајте путер, умешајте размућени гриз и закувајте.

У зависности од тога какав укус волите, додајте кокосово брашно или млевене орашасте плодове (бадеме, лешнике, орахе), добро промешајте и сипајте мухалебију у чинијице да се охлади. По жељи, поспите је циметом или какао-прахом, млевеним или сецканим орашастим плодовима или кокосовим брашном.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

РАЗМАЗИО НАС ЈЕ, ГЛЕДАМО САМО ЊЕГОВЕ ШУТЕВЕ: Мелоун о Николи Јокићу