МУХАЛЕБИЈА: Традиционални турски слаткиш који је готов за 10 минута
Мухалебија је традиционални турски десерт који је проглашен за један од најлепших слаткиша на свету, прави се лако и брзо, а никога не оставља равнодушним.

Foto: Shutterstock
Основу чине млеко, гриз и путер, а све остале додатке можете да бирате на основу личних жеља укућана.
Састојци:
- какао-прах (опционо)
- 1 литар млека
- 6 кашика пшеничног гриза
- 200 г шећера
- 60 г путера
- кесица ванил-шећера
- 50 г кокосовог брашна или млевених ораха, бадема, лешника
- цимет (опционо)
Припрема:
Од литра млека одвојте десетак кашика и помешајте их са гризом и ванил-шећером.
У шерпу сипајте млеко и шећер, па кувајте док не почне да ври. Тад склоните посуду са рингле, додајте путер, умешајте размућени гриз и закувајте.
У зависности од тога какав укус волите, додајте кокосово брашно или млевене орашасте плодове (бадеме, лешнике, орахе), добро промешајте и сипајте мухалебију у чинијице да се охлади. По жељи, поспите је циметом или какао-прахом, млевеним или сецканим орашастим плодовима или кокосовим брашном.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНИ ЧИЗКЕЈК: Кремасти десерт који помера границе доброг укуса
19. 03. 2025. у 13:30

ФРАНЦУСКА ЧОКОЛАДНА ТОРТА: Толико кремаста и сочна, да нећете моћи да јој одолите
13. 03. 2025. у 12:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)