МАСОНИЦА: Старо црногорско јело, лако и брзо се спрема

Новости онлине

02. 04. 2025. у 07:00

Врућу масоницу прелити растопљеним сиром и кајмаком.

МАСОНИЦА: Старо црногорско јело, лако и брзо се спрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  кромпир, 1 кг
  •  брашно, 200 г
  •  јаја, 2 комада
  •  прашак за пециво пола кесице
  •  кајмак, 100 г
  •  сир, 100 г
  •  уље, 1 дл
  •  со по потреби

Припрема:

Кромпир изрендати крупније, додати уље, со, прашак за пециво, брашно, јаја, све спојити и излити у плех. Пећи 45 минута на 200 степени, тако да се добије хрскава кора. Врућу масоницу прелити растопљеним сиром и кајмаком. Послужити топло.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда