ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити

Новости онлине

11. 04. 2025. у 14:30

За Васкршње празнике Италијани имају обичај да спремају слатки куглоф у чију средину стављају шарена јаја - тако им десерт уједно буде и декорација за сто.

ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 јајета
  • 100 гр. маслаца
  • 50 мл. уља
  • 200 гр. брашна
  • 130 гр. шећера
  • 100 гр. кандираног воћа
  • 200 мл. млека
  • 1 кашика мармеладе од шипка
  • 1 прашак за пециво
  • 1 ванилин шећер
  • 1,5 лимун
  • 80 гр. прах шећера
  • 50 гр. лешника

Припрема: 

Миксером умутити маслац, жуманца, 130 гр. шећера и ванилин шећер. Додати млеко, уље, сок и изрендану кору од 1 лимуна, кандирано воће (боровнице, ананас, папају, грожђе и бруснице), мармеладу и све промешати. На сувом тигању пропржити лешнике и ситно их исецкати па и њих ставити у смесу. На крају додати брашно помешано са прашком за пециво и чврст снег од беланаца.

Калуп за куглоф пречника 22 цм премазати путером и посути брашном, па изручити смесу. Пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени Ц 50, 60 мин. у зависности од рерне. Проверити чачкалицом да ли је печено.

Печен куглоф извадити из рерне, оставити да се прохлади 20-ак минута па га извадити из калупа. 80 гр. прах шећера помешати са соком од пола лимуна и прелити куглоф, па исти декорисати чоколадним зекама и јајетом, лешницима и боровницама.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКАВ ПОТЕЗ ВЕЛИКОГ МИХАЕЛА ШУМАХЕРА: Направио је то уз помоћ супруге, овим потезом све је дирнуо (ФОТО)