ОВАКО ИТАЛИЈАНИ ПРАВЕ КУГЛОФ ЗА ВАСКРС: Невероватно је једноставан за припрему, а укус ће вас одушевити
За Васкршње празнике Италијани имају обичај да спремају слатки куглоф у чију средину стављају шарена јаја - тако им десерт уједно буде и декорација за сто.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 јајета
- 100 гр. маслаца
- 50 мл. уља
- 200 гр. брашна
- 130 гр. шећера
- 100 гр. кандираног воћа
- 200 мл. млека
- 1 кашика мармеладе од шипка
- 1 прашак за пециво
- 1 ванилин шећер
- 1,5 лимун
- 80 гр. прах шећера
- 50 гр. лешника
Припрема:
Миксером умутити маслац, жуманца, 130 гр. шећера и ванилин шећер. Додати млеко, уље, сок и изрендану кору од 1 лимуна, кандирано воће (боровнице, ананас, папају, грожђе и бруснице), мармеладу и све промешати. На сувом тигању пропржити лешнике и ситно их исецкати па и њих ставити у смесу. На крају додати брашно помешано са прашком за пециво и чврст снег од беланаца.
Калуп за куглоф пречника 22 цм премазати путером и посути брашном, па изручити смесу. Пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени Ц 50, 60 мин. у зависности од рерне. Проверити чачкалицом да ли је печено.
Печен куглоф извадити из рерне, оставити да се прохлади 20-ак минута па га извадити из калупа. 80 гр. прах шећера помешати са соком од пола лимуна и прелити куглоф, па исти декорисати чоколадним зекама и јајетом, лешницима и боровницама.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТРОУГЛАСТИ ЧУПАВЦИ: Издашни, сочни и миришљави колачи које сви воле (ВИДЕО)
29. 03. 2025. у 16:00

КАСАТО КУГЛИЦЕ: Одушевиће вас укусом, а брзо и лако се спремају
25. 03. 2025. у 16:00

КОЛАЧ ИЗ ШОЉЕ СПРЕМАН ЗА 5 МИНУТА: Савршен начин да се на брзину засладите
17. 03. 2025. у 17:05Јована Васић

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)