МЕДИТЕРАНСКЕ ПАСТЕ: Са сосом "аматрићана"

Андријана Нешић

28. 01. 2023. у 10:00

На мало маслиновог уља пропржите ситно исецкан лук и очишћену феферонку, додајте сланину исецкану на коцкице, па пропасиран бели лук.

МЕДИТЕРАНСКЕ ПАСТЕ: Са сосом аматрићана

Foto: Shutterstock

Све још мало пропржите, па у то додајте и чери парадајз који сте претходно преполовили. Динстатајте на лаганој ватри око 20 минута, додајте медитеранске зачине, побиберите и врло мало посолите.

Скувајте тестенину у сланој води "ал денте", оцедите и оставите мало воде у којој се кувала. Сједините тестенину и сос, додајте половину ренданог сира и, да би паста била кремастија, још мало воде у којој се кувала тестенина. На крају пасту поспите ренданим сиром.

Потребно је:

  • 400-500 г шпагета
  • 1 црвени лук
  • 1 чен белог лука
  • 1 феферонка
  • 250 г мало димљене сланинице која се пржи
  • 500 г чери парадајза
  • маслиново уље
  • со, бибер
  • микс медитеранских зачинских трава
  • 80 г ренданог пекорина или пармезана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Kriptovaluta Solaxy (SOLX) raste dok Solanin Layer 2 ulazi na DEX berze, a uskoro sledi i listiranje na velikim centralizovanim berzama