МЕДИТЕРАНСКЕ ПАСТЕ: Са сосом "аматрићана"
На мало маслиновог уља пропржите ситно исецкан лук и очишћену феферонку, додајте сланину исецкану на коцкице, па пропасиран бели лук.
Foto: Shutterstock
Све још мало пропржите, па у то додајте и чери парадајз који сте претходно преполовили. Динстатајте на лаганој ватри око 20 минута, додајте медитеранске зачине, побиберите и врло мало посолите.
Скувајте тестенину у сланој води "ал денте", оцедите и оставите мало воде у којој се кувала. Сједините тестенину и сос, додајте половину ренданог сира и, да би паста била кремастија, још мало воде у којој се кувала тестенина. На крају пасту поспите ренданим сиром.
Потребно је:
- 400-500 г шпагета
- 1 црвени лук
- 1 чен белог лука
- 1 феферонка
- 250 г мало димљене сланинице која се пржи
- 500 г чери парадајза
- маслиново уље
- со, бибер
- микс медитеранских зачинских трава
- 80 г ренданог пекорина или пармезана
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)