ЈЕЛО ЗА ДОМАЋИЦЕ-ПОЧЕТНИЦЕ: Не знате шта за ручак - идите на проверено и лако (РЕЦЕПТ)
ПИЛАВ је старо, једноставно и укусно јело. Ако нисте одавно јели - сада је тренутак.
Фото: А. М.
Не знате шта бисте за ручак? Можда је пилав одлично решење, јер се спрема за највише пола сата и пече се у рерни.
Састојци за пилав:
* шоља пиринча по особи Фото: А. М.
* велико бело месо
* 1 црни лук
* 1 коцка супе
* со, бибер, суви зачин
Пилав - припрема:
Бело месо или батаци се очисте, исеку на филее и кратко пропрже у тигању са мало уља. Очисти се црни лук и исецка на коцкице. У исти тигањ се испржи и црни лук, а затим се дода и пиринач. Када се кратко пропржи пиринач са црним луком се сипа у плех у којем ће се пилав пећи. Дода се и кратко испржена пилетина.
Коцка супе се разблажи у шољи топле воде па се залије пилав.
Фото: А. М.
Онда се све полије са коцком супе која се претходно разблажи у шољи топле воде. Плех се убаци у загрејану рерну.
Пилав се пече око 20 минута, односно док не испари вода. Треба водити рачуна да не загори, односно да се пиринач не пресуши у рерни.
ПОКРОВСК ПРЕД ПАДОМ, РУСКИ ВОЈНИЦИ У ЦЕНТРУ ГРАДА: "Ситуација је више него критична, убијају нам људе"
НАЈМАЊЕ 250 руских војника налази се у Покровску, где учествују у уличним борбама и убијају украјинске војнике, посебно оператере дронова, преноси Украјинска правда позивајући се на официре из две бригаде које делују у том подручју.
25. 10. 2025. у 19:17
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
ЗЕМЉОТРЕС УСРЕД ДНЕВНИКА: Водитељка се обратила у страху: "Надам се да ће бити све у реду" (ВИДЕО)
ДОК је читала вести у ноћном Дневнику, прекинуо ју је земљотрес...
24. 10. 2025. у 19:43
Коментари (0)