ЈЕЛО ЗА ДОМАЋИЦЕ-ПОЧЕТНИЦЕ: Не знате шта за ручак - идите на проверено и лако (РЕЦЕПТ)
ПИЛАВ је старо, једноставно и укусно јело. Ако нисте одавно јели - сада је тренутак.

Фото: А. М.
Не знате шта бисте за ручак? Можда је пилав одлично решење, јер се спрема за највише пола сата и пече се у рерни.
Састојци за пилав:
* шоља пиринча по особи Фото: А. М.
* велико бело месо
* 1 црни лук
* 1 коцка супе
* со, бибер, суви зачин
Пилав - припрема:
Бело месо или батаци се очисте, исеку на филее и кратко пропрже у тигању са мало уља. Очисти се црни лук и исецка на коцкице. У исти тигањ се испржи и црни лук, а затим се дода и пиринач. Када се кратко пропржи пиринач са црним луком се сипа у плех у којем ће се пилав пећи. Дода се и кратко испржена пилетина.
Коцка супе се разблажи у шољи топле воде па се залије пилав.

Фото: А. М.
Онда се све полије са коцком супе која се претходно разблажи у шољи топле воде. Плех се убаци у загрејану рерну.
Пилав се пече око 20 минута, односно док не испари вода. Треба водити рачуна да не загори, односно да се пиринач не пресуши у рерни.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ПОГИНУО АЛЕКСАНДАР КОЛАРОВ: У незапамћеној трагедији у Кочанима страдао и гитариста бенда ДНК
ТРАГЕДИЈА која је потресла Северну Македонију однела је још један живот.
16. 03. 2025. у 17:00

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)